Rabobank Nederland


---

Gouddelvende Olympiërs gehuldigd

25-2-2009 | MVO

Met een karrenvracht medailles keerde de Nederlandse delegatie terug uit Idaho in de Verenigde Staten, waar de Special Olympics World Winter Games plaatsvonden. In totaal werden 46 plakken in de wacht gesleept door onze landgenoten.
Huldiging Olympiers

Op zaterdag 21 februari werd de succesvolle Nederlandse ploeg door Rabobank Foundation en het Fonds Gehandicaptensport in het zonnetje gezet in het Utrechtse Duisenberg-auditorium. Bij de huldiging waren ook ambassadeur Peter Faber en Barbara de Loor aanwezig. Op RaboSport staat een filmpje van de huldiging. Special Olympics is een wereldwijde organisatie voor sporters met een verstandelijke handicap.

De Special Olympics worden speciaal voor verstandelijk beperkten georganiseerd en is op initiatief van de zus van voormalig president John F. Kennedy ontstaan in 1963 door het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijk handicap. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie waarbij meer de 180 landen zijn aangesloten.

Begin 2008 verbond de Foundation zich voor drie jaar aan de regionale, nationale en internationale activiteiten van Special Olympics Nederland, aangesloten bij de koepel Gehandicaptensport Nederland.
* Filmpje Huldiging

Lees meer over Rabobank Foundation: www.rabobankfoundation.nl
---