Ingezonden persbericht

Zie ook:
SecureLink bouwt flauwekul op 1 april

Universiteit Leiden vernieuwt IPAM en DNS/DHCP oplossing en selecteert SecureLink

Hardinxveld-Giessendam, 25 februari 2009 - De Universiteit Leiden heeft haar interne & externe DNS infrastructuur vernieuwd. Security en networking integrator SecureLink heeft de Universiteit Leiden geholpen bij de migratie van haar bestaande Lucent QIP infrastructuur, naar een oplossing van Infoblox waarin IPAM en DNS/DHCP management gecombineerd worden in één centraal management systeem.

De Universiteit Leiden is opgericht in 1575 door Willem van Oranje en is de oudste universiteit van Nederland. Het devies Praesidium Libertatis, bolwerk van vrijheid, heeft de universiteit Leiden nu ook in haar IPAM en DNS/DHCP omgeving doorgevoerd.

De Universiteit Leiden kenmerkt zicht door een uitgebreide DNS omgeving met veel connecties naar andere faculteiten. De universiteit beschikte over de Lucent QIP omgeving voor IP Adres Management(IPAM) functies. Dit zorgde toch voor een hoge Total cost of Ownership (TCO), omdat de universiteit per IP adres betaalde. Ook liet de beschikbaarheid van de omgeving te wensen over en was deze complex te beheren.

Met de oplossing van Infoblox wordt niet alleen het IPAM gedeelte, maar ook het DNS/DHCP beheer in één appliance infrastructuur onder centraal beheer gezet. Hierdoor is het beheer van IPAM en DNS/DHCP niet alleen eenvoudiger geworden, ook de TCO is aanzienlijk omlaag gebracht. Bovendien is er de ruimte (vrijheid) de interne en externe DNS verder uit te breiden.

"Tot nu toe zijn wij zeer te spreken over de oplossing van Infoblox die SecureLink heeft geleverd", zegt Jan Versnel, Teamcoördinator Netwerkbeheer van de Universiteit Leiden. "Het niet meer afhankelijk zijn van de Lucent QIP oplossing bevalt ons goed en de Infoblox infrastructuur is eenvoudiger te beheren dan ons vorige systeem. Bovendien kunnen wij nu eenvoudig wijzigingen toevoegen en is onze beschikbaarheid verhoogd. SecureLink heeft ons goed geholpen in dit hele traject. Ik ben onder de indruk van de inzet, "can do" mentaliteit en technische kennis van de medewerkers.

Ook is goed voorzien in nazorg door de SecureLink Elite services waarbij wij de beschikking hebben over een technisch gekwalificeerde helpdesk die ons met raad en daad bijstaat daar waar nodig en de mogelijkheid biedt in geval van calamiteiten terug te vallen op de experts van SecureLink"

Over SecureLink | SecureLink is een vooraanstaande Benelux georiënteerde security en networking integrator. SecureLink onderscheidt zich door haar security en networking specialisatie, voorname vendor statussen, managed services en een ongekend hoge klanttevredenheid. Dit gecombineerd met een gestage groei van omzet en organisatie. SecureLink is veelvuldig beloond met awards van de meest vooraanstaande security vendors in de industrie. Haar visie, oplossingen en onderscheid laten zich doorvertalen naar twee woorden; Go Secure!



Ingezonden persbericht