Politie Zeeland


---


O-414-2009 Bedrijfsinbraak, s'-Gravenpolder
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf in de Spoorstraat in 's-Gravenpolder.
Er werd eerst een rolluik vernield en daarna een deur. Uit het bedrijf werd een kluis weggenomen met daarin geld en allerhande papieren en documenten.

O-415-2009 Fietsruiming in Goes
Woensdagochtend werd in samenwerking met toezichthouders en werknemers van de gemeente Goes een periodieke fietsruiming gehouden rondom het station.

Totaal werden een 70-tal fietswrakken verwijderd. Van deze fietsen is vastgesteld dat zij in onvoldoende staat van onderhoud verkeren of al geruime tijd ongebruikt staan gestald. Van alle fietsen zijn de gegevens genoteerd waarna ze afgevoerd zijn naar een opslagplaats waar zij nog geruime tijd zullen blijven gestald.


W-416-2009 Drie verdachten aangehouden
Voor de overval op een woning aan de Oosterscheldestraat in Middelburg, op 14 januari jl. zijn in de afgelopen twee weken drie verdachten aangehouden.
Destijds werd een bewoner van de Oosterscheldestraat omstreeks 23.45 uur overvallen door drie personen. Toen hij de deur open deed werd hij naar binnen geduwd door de drie mannen. Omdat hij zich zo hevig verzette zijn de mannen op een gegeven moment weggevlucht. Op 10 februari is, in zijn woning in Middelburg, een 19-jarige man aangehouden door de Zeeuwse politie. Op 16 februari volgde de tweede aanhouding, een 21-jarige Middelburger. Deze man werd in Roosendaal aangehouden. Dinsdag is de derde en laatste verdachte door de politie aangehouden, dit betreft een 26-jarige Middelburger.
De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Z-417-2009 Hennepkwekerij ontmanteld
Vanmorgen is in een woning aan de Brouwerijstraat in Oostburg een 40-jarige man z.v.w.o.v.p. aangehouden.
Hij bevond zich in een woning waarin men hennep kweekte.
De politie trof 560 planten aan. De apparatuur was zodanig in de woning bevestigd dat het pand zeer brandgevaarlijk was.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.