Gemeente Dordrecht

Alle aanslagen gemeentelijke belastingen Dordrecht in één oogopslag

Alle gemeentelijke belastingen op één aanslag. Dat is gemakkelijk! Het gaat om de afvalstofheffing, onroerende zaakbelastingen en de hondenbelasting. En u kunt gespreid betalen: via automatische incasso in tien termijnen.

De afvalstoffenheffing betaalt u voor het aanbieden van huishoudelijk afval en het rioolrecht voor het lozen op de riolering. Samen met de onroerende zaakbelastingen en de hondenbelasting staan ze voortaan zoveel mogelijk op één aanslag. De bedragen betaalt u aan de gemeente.

Automatische incasso
Omdat het totaalbedrag van deze aanslag fors kan oplopen, maakt de gemeente het u gemakkelijk. U kunt namelijk met per automatische incasso in tien termijnen betalen. Wilt u geen gebruik maken van deze mogelijkheid, dan betaalt u de aanslag gemeentelijke belastingen in de gebruikelijke twee termijnen.

Woningen en bedrijfspanden
De gemeente bepaalt de WOZ-waarde van zowel woningen als bedrijfspanden. De waarde is de basis voor de aanslag onroerende zaakbelastingen. Maar ook de rijksbelastingdienst (vaststelling eigenwoningforfait) en het waterschap (waterschapsheffingen gebruiken de WOZ-waarde.

Taxatieverslag
Van de waardebepaling is een uitgebreid taxatieverslag beschikbaar. Voor inwoners van Dordrecht is dat in te zien en/of te downloaden met de DigiD via www.dordrecht.nl. Indien u niet over internet beschikt, is het verslag ook schriftelijk of telefonisch op te vragen.

Datum 25 februari 2009