Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum 25 februari 2009

Minette Albers nieuw hoofd Collectie, Presentatie & Educatie van Drents Museum

Drs. Minette Albers volgt per 1 mei 2009 Jaap Brakke op als hoofd Collectie, Presentatie & Educatie (CP&E) van het Drents Museum in Assen. Minette Albers (Kloosterburen, 1959) beschikt over ruim twintig jaar ervaring in de museumwereld. Momenteel is ze adviseur musea en collectiebeherende instellingen bij Stichting Cultureel Erfgoed Noord-Holland. Jaap Brakke vertrekt per 1 maart 2009 naar het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover.

Vóór haar werk in Noord-Holland was Minette Albers jarenlang directeur van twee Friese musea; Museum Willem van Haren in Heerenveen en Museum Stedhûs Sleat in Sloten. Van 1996 tot 2001 werkte Albers als provinciaal museumconsulent in Groningen en was ze directeur van de Federatie van Musea (nu Museumhuis) in Groningen. Minette Albers studeerde kunstgeschiedenis/archeologie en cultuurgeschiedenis van de middeleeuwen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het Drents Museum is heel blij in Minette Albers een goede opvolger van Jaap Brakke te hebben gevonden. Directeur Michel van Maarseveen: 'Minette Albers beschikt over ruime leidinggevende ervaring en een schat aan museale ervaring. Ze zal de komende jaren nauw betrokken zijn bij de herinrichting en de nieuwbouw van het Drenst Museum.'