Ingezonden persbericht


Inter Access lanceert IT-architecteninstituut op basis van High-Performance Workplace

Hilversum, 25 februari 2009 - Inter Access lanceert de School of Design en brengt daarmee alle IT-architecten in de organisatie samen in een virtuele gemeenschap. De doelstelling van het instituut is om de architectencommunity van Inter Access verder te professionaliseren en de uitwisselbaarheid en samenwerking rond heterogene informatielandschappen te bevorderen. De School of Design maakt daarbij gebruik van High-Performance Workplace-tools en -methodes.

Han Dieperink, directeur Strategie & Business Development van Inter Access: "Traditionele IT-architecten denken veelal binnen drie lagen: business, informatie en infrastructuur. De School of Design geeft onze architecten de mogelijkheid om het brede portfolio van Inter Access beter te benutten en ervaringen uit te wisselen. Het zorgt daarom voor een samensmelting van expertise en voor een eenheid van denken ondanks de grote hoeveelheid solutions."

"Om gebruik te maken van onze technologische middelen, is het instituut vrijwel volledig virtueel. Er wordt door middel van corporate blogs en wiki's samengewerkt in virtuele teams. We willen dat onze architecten elkaar met hoge frequentie opzoeken en kennis delen zonder dat ze daardoor minder aandacht hebben voor hun opdrachten bij de klant", aldus Dieperink.

Met de School of Design brengt Inter Access business en technologie meer met elkaar in lijn. Businessarchitecten beschikken in de regel over een businessachtergrond met basiskennis rond en affiniteit met technologie. De technologiegeoriënteerde architect heeft diepgaande IT-kennis en basiskennis rond en affiniteit met bedrijfsprocessen. Door de intensive samenwerking binnen de School of Design ontstaat er continue wisselwerking tussen de architecten en kunnen ze elkaar verrijken met kennis en ervaring. Dat komt de klanten van Inter Access ten goede.

Met de oprichting van de School of Design onderbouwt Inter Access het belang van de door haar gekozen strategische thema's: Service-Oriented Architecture, High-Performance Workplace en Adaptive IT.

###

Over Inter Access

Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers Microsoft, IBM, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen (zie ook www.interaccess.nl).