Ingezonden persbericht


Onafhankelijke studie signaleert TCO-verbeteringen dankzij gebruik JUNOS

Schiphol-Rijk, 25 februari 2009 - Een onafhankelijke studie door Forrester Consulting, Inc. wijst uit dat bedrijven die de JUNOS-software hebben geïmplementeerd, verbetering zien in hun Total Cost of Ownership (TCO). JUNOS is het besturingssysteem van Juniper Networks voor zijn routers, switches en beveiligingsapparatuur. Het onderzoek toont aan dat bedrijven die JUNOS-software en switches en routers van Juniper inzetten, hun operationele kosten voor specifieke netwerktaken kunnen terugdringen. Voorbeelden van die taken zijn planning, netwerkinzet en geplande en ongeplande netwerk-events.

Het onderzoek geeft een besparing van 41 procent aan op de overall netwerkkosten door kostenreducties in de categorieën geplande events, frequentie en duur van ongeplande netwerk-events, de som van geplande en ongeplande events, de tijd die nodig is om ongeplande events op te lossen, en de taak 'toevoegen infrastructuur'.

De studie geeft verder de volgende resultaten:

· 54 procent minder kosten voor onderhoud en support (in de categorie 'geplande events');
· 27 procent minder netwerkdowntime (op basis van frequentie en duur van ongeplande netwerk-events);
· 41 procent meer netwerkstabiliteit/betrouwbaarheid (som van geplande en ongeplande events);
· veertig procent minder tijd die nodig is om problemen op te lossen (tijd die nodig is om ongeplande events op te lossen);
· 25 minder kosten voor netwerkinzet (de taak 'toevoegen infrastructuur').

"Dit onderzoek laat duidelijk de fundamentele waarde zien van onze JUNOS-software: één besturingssysteem dat complexiteit terugdringt, operationele topprestaties ondersteunt en dynamische services levert bij een lagere TCO", zegt Mark Bauhaus van de Service Layer Group bij Juniper Networks. "CIO's kijken vandaag de dag niet alleen naar kostenverlagingen, maar ook naar manieren om de efficiëntie te vergroten en goed renderende projecten sneller af te ronden. De breedte van de TCO-verbeteringen die uit de studie naar voren komen, illustreert op een heldere manier de voordelen van de JUNOS-software op het gebied van kostenverlaging en minder complexiteit van netwerkinfrastructuren."

Forrester maakte voor het onderzoek gebruik van zijn TEI-methodologie (Total Economic Impact). Die meet niet alleen kosten en besparingen, maar ook de waarde van technologie bij het effectiever laten verlopen van bedrijfsprocessen. Forrester modelleerde op basis van gesprekken met diverse Juniper-klanten een fictieve organisatie met vierduizend medewerkers en dertig locaties wereldwijd. Het onderzoeksbureau becijferde voor deze organisatie een ROI van 63 procent in drie jaar. De kosten van de Juniper-producten zijn vanuit financieel perspectief binnen negen maanden terug te verdienen.

Het belangrijkste voordeel van JUNOS is volgens Forrester een verlaging van de exploitatiekosten van netwerken. Gebruikers gaven aan dat diverse netwerktaken sneller verlopen en minder aandacht vragen. Forrester berekende op dit vlak kostenbesparingen van 41 procent. Het bedrijf splitste dit op in planning en provisioning (twintig procent), toevoegen van infrastructuur (25 procent), geplande netwerk-events (54 procent) en ongeplande netwerk-events (27 procent).

Andere belangrijke voordelen van de JUNOS-software zijn volgens het onderzoek de eenvoud en het gebruiksgemak. Forrester stelde vast dat JUNOS een zeer korte leercurve heeft. Verder zorgen de eenvoud en het gebruiksgemak ervoor dat bedrijven meestal geen extra medewerkers hoeven aan te nemen voor het beheren van een Juniper-infrastructuur. Bij het voor het onderzoek gemodelleerde bedrijf zou dit een besparing opleveren van bijna driehonderdduizend dollar in drie jaar.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net of bezoek de speciale Juniper Networks Data Center Infrastructure Solutions-website.



Ingezonden persbericht