Ingezonden persbericht


Duitse Nedfield dochter in staat van faillissement

Doorn, 25 februari 2009

Tulip Beteiligungs GmbH (TB), een 100% Duitse dochteronderneming van Nedfield NV (Nedfield), is op 24 februari door de rechtbank in Braunschweig in staat van faillissement gesteld.

Deze insolventieprocedure is op verzoek van een voormalige directeur-eigenaar van Devil AG (Devil) opgestart. Volgens de naar Duits recht gebruikelijke procedure heeft de rechtbank dit besluit genomen op basis van een rapportage van de eerder aangestelde voorlopige 'Insolvenzverwalter'. TB is de houder van 100% van de aandelen Devil.

De consequenties voor de Nedfield groep zijn op dit moment nog niet in te schatten.

De voorlopige 'Insolvenzverwalter' heeft sinds 11 februari 2009, conform Duitse regelgeving, onderzoek verricht naar mogelijke oplossingen. Tijdens dit onderzoek heeft de voorlopige 'Insolvenzverwalter' herbenoemingen in het management van Devil doorgevoerd en zijn er gedurende deze periode diverse concrete voorstellen ontvangen die uitzicht geven op een mogelijke oplossing voor de ontstane situatie.

De consequenties voor de rest van de groep, naar aanleiding van dit besluit van de rechtbank, zijn op dit moment door Nedfield nog niet in te schatten. Vooralsnog blijft Devil haar bedrijfsactiviteiten onveranderd voortzetten. Devil heeft over 2008 een verwachte omzet gerealiseerd van circa ¤ 307 miljoen. Tevens verwijzen we naar het op 20 februari 2009 uitgegeven persbericht met betrekking tot de voorlopige omzetcijfers over 2008 en verwachtingen omtrent een negatief netto resultaat over 2008. Zodra er meer duidelijkheid is over de gevolgen voor de Nedfield groep, zal Nedfield dit bekend maken.

Over Nedfield
Nedfield investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde delen van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Nedfield innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Nedfield is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doorn (Nederland). Bij Nedfield werken meer dan 300 medewerkers, verdeeld over 9 kantoren in 5 landen.