Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
25 februari 2009

Persbericht

College Oost Gelre zet in op combinatie sporthallen - zwembad

Het College van B&W heeft deze week een besluit genomen over de toekomst van zwembad 't Meekenesch in Lichtenvoorde. Het college zet in op clustering van de nieuwbouw van de sporthallen met een zwemvoorziening. Volgens het college is dat het meest reële scenario uit het rapport over de toekomst van het zwembad.

In het rapport, opgemaakt door het bureau van Loon&Werken worden vier scenario's beschreven:


1. Sluiting van 't Meekenesch;

2. In stand houden van 't Meekenesch en het beheer overdragen aan zwemclub LIVO;
3. Samenwerking met en dus verplaatsing van zwemactiviteiten naar zwembad 't Walfort in Aalten;
4. Een nieuw zwembad opnemen in de bouw van de twee breedtesporthallen op de Hamalandlocatie;

Bij de beschrijving van deze scenario's is steeds nadrukkelijk gekeken naar de betekenis van een zwemvoorziening in Lichtenvoorde, mogelijke alternatieven in de regio, het maatschappelijk draagvlak en de financiële effecten. Alle argumenten, maar ook de voor- en nadelen zijn op een rij gezet.

Zowel met vertegenwoordigers van de gebruikers van het zwembad als met de medewerkers van het zwembad is hierover uitvoerig gesproken. Uiteraard is ook hun mening nadrukkelijk meegenomen in de besluitvorming. Daarnaast heeft in de overweging ook de massale steun van de inwoners van Oost Gelre, die zich via een handtekeningenactie hebben uitgesproken voor behoud van een zwemvoorziening in Lichtenvoorde, een belangrijke rol gespeeld.

Het voornemen tot clustering van de sporthallen met een zwemvoorziening wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Het streven is om het collegebesluit in te brengen in de vergadering van de Commissie Maatschappij en Bestuur op 24 maart 2009. De gemeenteraad heeft dan in de raadsvergadering van 14 april het laatste woord in de discussie rond het zwembad in Lichtenvoorde.

Het volledige rapport is in te zien bij de balie van het gemeentehuis in Lichtenvoorde of via de website van de gemeente Oost Gelre: www.oostgelre.nl.

Einde persbericht


---



Gemeente Oost-Gelre