Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 25 februari 2009

Volgende stap voor nieuwbouw Van Randwijcklaan

Amersfoort zet een volgende stap met de nieuwbouwplannen voor 35 appartementen en 45 woningen aan de Van Randwijcklaan in de wijk Kruiskamp. Het college van burgemeester en wethouders biedt, naar aanleiding van de participatie met bewoners, een startnotitie aan de gemeenteraad aan. Op basis daarvan beslist de raad of de voorbereidingen voor de wijziging van het bestemmingsplan kan doorgaan.

Woningcorporatie en projectontwikkelaar de Alliantie ontwikkelt deze plannen in samenwerking met de gemeente. Vorig jaar zijn de plannen uitvoerig met de betrokken bewoners besproken. De bestaande flats moeten wijken voor de nieuwbouw. Tijdens de individuele gesprekken met bewoners is gebleken dat 97 procent het eens is met de sloopplannen. De huidige bewoners kunnen gebruik maken van een voorrangsregeling om een andere huurwoning te krijgen. Daarnaast krijgen ze een verhuisvergoeding.

Doel van deze nieuwbouwplannen is een betere verhouding tussen sociale huur en koopwoningen in Kruiskamp. Er komen eengezinswoningen in de laagbouw. Verder komt er een hoog wooncomplex op de hoek van de Ringweg en de Van Randwijcklaan. De andere appartementen worden middelhoog gebouwd met zoveel mogelijk overdekt parkeren. De buurt krijgt een gevarieerd stedelijk groen en open karakter.

Noot voor de redactie,