Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 februari 2009

Man aangehouden na winkeldiefstal

Enschede

Een 26-jarige man uit Estland werd op dinsdag 24 februari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een winkeldiefstal in Enschede.

Dinsdagavond 24 februari omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Klanderij in Enschede. Een oplettende medewerker van de winkel zag een man diverse goederen ter waarde van enkele honderden euro's tot zich nemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man, een 26-jarige man uit Estland, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-021702)

Twee jongens aangehouden na inbraak Almelo
Een 15-jarige en 16-jarige jongen, beiden uit Almelo, werden op dinsdag 24 februari aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een inbraak in een garagebox aan de Hoornbladstraat in Almelo.

Dinsdagmiddag 24 februari omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een garagebox aan de Hoornbladstraat in Almelo. Toen de politie arriveerde kwamen de twee net de garagebox uitlopen. De twee jongens, een 15-jarige en 16-jarige jongen, beiden uit Almelo, konden door de politie worden aanhouden en werd meegenomen naar het politiebureau. De 15-jarige gaf in eerste instantie een valse naam op en hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 16-jarige kon na afleggen van een verklaring door zijn moeder worden opgehaald. (09-021621)

Meisje aangehouden na vernieling bril buschauffeur Haaksbergen
Een 14-jarige meisje uit Haaksbergen werd op dinsdag 24 februari aangehouden, omdat zij de bril van een buschauffeur had vernield.

Dinsdag 24 februari omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een vervelende buspassagiere in een Connexxion bus. Een 14-jarige meisje hield een extra zitplaats bezet door haar tas op de zitting te plaatsen. Toen de buschauffeur hier iets van zei kreeg hij een grote mond terug. Ze was het niet met de chauffeur eens dat hij de politie inschakelde en trok de bril van het hoofd van de chauffeur en brak deze door het midden. Het meisje werd aangehouden door de politie. Na verhoor werd het meisje overgedragen aan haar wettelijke voogd. (09-021597)

Twee verdachten aangehouden na bedreigingen en afpersen geld Hengelo
Een 33-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden woonachtig in Hengelo, werden dinsdag 24 februari aangehouden. Zij worden verdacht diverse malen onder bedreiging geld te hebben afgeperst van een 47-jarige Hengeloër.

Maandag 2 februari deed een 47-jarige man uit Hengelo aangifte van bedreiging en afpersing door een 33-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden woonachtig in Hengelo. De twee hadden de man een geruime tijd bedreigd en afgeperst. De twee hebben telkens geldbedragen van de man weten los te peuteren, in totaal gaat het om enkele duizenden euro's. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-012584)

Drie mannen aangehouden na diefstal van drie fietsen Enschede
Drie mannen, een 46-, 50-, en een 51-jarige man, allen woonachtig in Enschede, werden dinsdag 24 februari aangehouden, omdat zij in het bezit waren van drie gestolen fietsen.

Dinsdagmorgen 24 februari deed een 40-jarige eigenaresse van drie fietsen aangifte van diefstal van haar fietsen. De fietsen waren uit het schuurtje achter haar woning gestolen afgelopen nacht/ochtend. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de politie een 46-, 50-, en een 51-jarige man, allen woonachtig in Enschede, aanhouden. Ze worden verdacht de fietsen te hebben gestolen dan wel door heling te hebben gekocht. De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-021337)

Tweede verdachte aangehouden na bedrijfsdiefstal Enschede
De politie Twente heeft dinsdag 24 februari een tweede verdachte aangehouden. De man, een 38-jarige Enscheër, wordt verdacht medeplichtig te zijn geweest tijdens een bedrijfsdiefstal. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Verdachte aangehouden na bedrijfsdiefstal Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede maandag 23 februari aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht diefstallen te hebben gepleegd bij een bedrijf aan de Marssteden in Enschede. De man was in dienst als werknemer. De man wordt verdacht enkele tienduizenden euro's aan goederen te hebben ontvreemd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-153367)

Twee jongens aangehouden na vernielen winkelruit Losser
Een 17-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden woonachtig in Losser, werden dinsdag 24 februari aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens het vernielen van een winkelruit.

Dinsdagavond 24 februari omstreeks 21.15 uur zagen surveillerende agenten twee jongens een winkelruit hadden vernield aan de Gronausestraat in Losser. De twee jongens werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 18-jarige vond het nodig om een van de agenten te bedreigen. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-021755)

Vechtpartij in Losser, vijf personen aangehouden Losser
Tijdens surveillance door de politie in Losser, werden omstreeks 21.00 uur de agenten gewezen op een vechtpartij op de Brinkstraat. De politie sprak een man aan, deze gaf te kennen dat er niets gaande was. De man kon zich niet identificeren en bedreigde een agent. Hierop werd de man, een 28-jarige Lossernaar, aangehouden. Hij was het niet eens met de aanhouding en sloeg een agent met een gebalde vuist in het gezicht. De man werd in een dienstvoertuig geplaatst.

Een 18-jarige vrouw uit Losser was het niet eens met de aanhouding van haar vriend en probeerde de agenten te trappen. Een 19-jarige jongen uit Losser trok tijdens de aanhouding aan de haren van een agent. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Een 24-jarige man uit Losser probeerde de 28-jarige nog te bevrijden uit het dienstvoertuig en vond het nodig de agenten te beledigen. Hij werd ook aangehouden voor de beledigingen. Een 21-jarige man uit Losser werd aangehouden, omdat hij tijdens de aanhoudingen de agenten beledigde. Beiden konden later na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. Tegen beiden zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-021750 / 09-021753 / 09-021754 / 09-021752 / 09-021745)