Ingezonden persbericht



---

Persbericht
25 februari 2009

TiasNimbas investeert in kennis maatschappelijke ondernemingen

Besturen van onderwijsinstellingen en woningcorporaties complex

Het Centrum voor het Bestuur van Maatschappelijke Ondernemingen (CBMO) verricht onderzoek naar het bestuur van maatschappelijke ondernemingen als zorginstellingen, woningcorporaties en hogescholen, waarover recent veel discussies zijn geweest. TiasNimbas Business School heeft prof. dr. Sietske Waslander benoemd tot hoogleraar management van complexe onderwijsorganisaties. Behalve als onderzoeker zal zij fungeren als Academic Director voor het Executive Master of Management in Education.

Complex speelveld
Kees Mouwen, Academic Director Masteropleiding Publieke en Non-Profit Sector: "Het speelveld van maatschappelijke ondernemingen is ingewikkeld. Ze moeten functioneren in het spanningsveld tussen de overheid, de markt en de burger. Een lastige combinatie. De recente oprichting van het Platform Maatschappelijk Ondernemen (PMO) en het toekennen van een wettelijke rechtsvorm aan maatschappelijke ondernemingen onderstrepen het belang van het vakgebied. Wij investeren daarom veel in kennis op dit gebied. Met de benoeming van Sietske Waslander zijn wij nog beter in staat moderne bedrijfskundige inzichten te vertalen naar de complexe werkomgeving van managers in maatschappelijke ondernemingen."

Nevenfuncties
Waslander is hoogleraar Sociologie aan de Universiteit Groningen en lid van de Programmaraad voor het Onderwijsonderzoek (PROO) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Daarnaast bekleedt zij posities bij onder andere de Fryske Akademy, Facta (vakblad Nederlandse Sociologische Vereniging) en is zij voorzitter van de verkiezing ' leraar van het jaar'. Na het behalen van haar PhD (Cum Laude) werkte Waslander voor de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en Twijnstra Gudde Management Consultants.

Over TiasNimbas Business School
TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters (MA/MSc) en Executive Master programma's als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties. Het motto van de business school, 'Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. www.tiasnimbas.edu

Noot voor redacties