Ingezonden persbericht


Persbericht

San Rafael, 25 februari 2009

Autodesk kondigt Inventor Fusion Technology aan

Parametrisch en direct modelleren gecombineerd in nieuwe technologie

Autodesk heeft recentelijk zijn plannen onthuld voor de Autodesk Inventor Fusion Technology, de nieuwe technologie voor Digital Prototyping die de kracht en de mogelijkheden van parametrisch, history-based modelleren combineert met het gebruiksgemak en de hoge productiviteit van direct, history-free modelleren.

"Zoals fabrikanten zowel 3D- als 2D-ontwerptools nodig hebben, hebben ze ook behoefte aan zowel parametrisch, history-based modelleren als aan direct, history-free modelleren," aldus Andrew Anagnost, vice-president CAD/CAE bij Autodesk Manufacturing Solutions. "Ze zouden zich niet gedwongen moeten zien een keuze tussen beide te maken. Inventor Fusion Technology is een unieke benadering die het mogelijk maakt deze beide manieren van modelleren in één digitaal model samen te brengen."

Inventor Fusion Technology maakt bidirectionele parametrische en directe werkstromen mogelijk. Deze technologie biedt een krachtige oplossing voor bedrijven die hun ontwerpen snel en via rechtstreekse manipulatie willen kunnen veranderen, maar die daarnaast ook beschikken over zorgvuldig verzamelde feature- en history-based gegevens en ontwerpbedoelingen die gebruikt en aangepast moeten kunnen worden. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen gebruikers de modelleringstechnologie kiezen die het beste bij hun project past.

Met behulp van Inventor Fusion Technology kunnen ontwerpers en ingenieurs "what-if"-scenario's onderzoeken en snel veranderingen doorvoeren in hun ontwerp zonder in hun mogelijkheden beperkt te worden door feature-volgorde, afhankelijkheid van andere gegevens, of het oorspronkelijke 3D-CAD-systeem waarmee het ontwerp werd gemaakt.

Inventor Fusion Technology levert een zeer groot gebruiksgemak op doordat gebruikers bij het vormgeven en realiseren van hun ontwerpideeën onnodige stappen kunnen overslaan. Contextgevoelige, direct toegankelijke tools zijn met één muisklik te selecteren, en alleen die opties die op dat moment relevant zijn, verschijnen in beeld. Zo kan de gebruiker zijn aandacht direct richten op het manipuleren van zijn digitale prototype zonder te worden afgeleid door overbodige knoppenbalken en dialoogvensters.

"Veel bedrijven willen in bepaalde situaties profiteren van de voordelen van direct modelleren," vertelt Anagnost. "Maar tegelijkertijd blijft ook parametrisch, history-based modelleren belangrijk. Inventor Fusion Technology is een nieuwe ontwikkeling die de mogelijkheden van Digital Prototyping weer een stap dichterbij brengt en nog meer fabrikanten laat profiteren van een hoger gebruiksgemak en een grotere productiviteitswinst."

Autodesk is van plan later dit jaar een gratis* te downloaden versie van Inventor Fusion Technology Preview op Autodesk Labs te plaatsen. Meer informatie is te vinden op www.inventorfusion.com.


---