Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Dankzij vragen PvdA-statenlid Liesje Klomp over onoverzichtelijke situatie: Extra verkeersbord naar Alkmaar op N242 bij Kooimeer

De provincie zal een extra bewegwijzeringbord voor de afslag Alkmaar-Den Helder op de N242 voor de afslag richting het verkeersplein Kooimeer plaatsen. Op die manier wordt de huidige onoverzichtelijke situatie duidelijker gemaakt. PvdA-statenlid Liesje Klomp kaartte de onoverzichtelijke situatie op verzoek van de Alkmaarse PvdA onlangs aan bij de provincie, en die heeft nu besloten een extra bord te plaatsen.

Door het ontbreken van een bewegwijzeringbord op de N242 is de situatie bij verkeersplein Kooimeer onoverzichtelijk. Het laatste bord om richting Alkmaar - Den-Helder te rijden bij Kooimeer staat schuin achter een geluidscherm en is hierdoor slecht te zien. Daarom rijden mensen soms, onbewust, de A9 op en kunnen dan pas bij Akersloot keren. Ook mensen die vanuit bedrijventerrein Overdie invoegen, zien dit bord pas te laat en voegen dan soms vanuit de invoegstrook in, om die later weer op te moeten. Dit leidt tot onveilige situaties.

Rijschoolhouders en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vragen al langer aandacht voor de onduidelijke situatie. Het Alkmaarse PvdA-raadslid Atif Yar nam hierover contact op met de PvdA-fractie in Provinciale Staten. PvdA-statenlid Liesje Klomp, die de onoverzichtelijke situatie aankaartte bij gedeputeerde Mooij en zijn ambtenaren, kreeg deze week te horen dat er een extra bord zal worden geplaatst, omdat dat inderdaad nodig is. Klomp: "Ik ben blij dat er nu echt iets gaat gebeuren. Door het plaatsen van een extra bord wordt de situatie een stuk duidelijker. Dat vergroot de verkeersveiligheid bij verkeersplein Kooimeer en voorkomt onnodig omrijden".


*** EINDE PERSBERICHT ***