Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Specsavers lanceert als eerste keten online mogelijkheid om brillen te passen

ONLINE BRIL PASSEN NIEUWSTE TREND OP BRILGEBIED

Huizen, 25 februari 2009 - Grote brillen, kleine brillen, trendy brillen, klassieke brillen, zwarte, witte of roze brillen. Alle typen, soorten en maten brillen uit de hele collectie kunnen vanaf nu online gepast worden via www.specsavers.nl. Dit maakt het mogelijk om brillen niet alleen te bekijken via de website, maar ook om de bril 'virtueel' te passen. Het is mogelijk een eigen foto te uploaden, waarop de verschillende brilmonturen kunnen worden gepast. Het resultaat kan direct worden uitgeprint en meegenomen naar de dichtstbijzijnde winkel, waar het montuur in het écht gepast kan worden en waar een oogmeting kan worden verricht.

Op de website www.specsavers.nl zijn meer dan duizend monturen uit de collectie van Specsavers te bekijken en te passen. Handig is ook dat bijvoorbeeld bij twijfel over het gekozen model, de foto met bril kan worden verstuurd naar email van vrienden, kennissen of familie. Zo kunnen zij nuttige adviezen geven over hoe de monturen staan. Specsavers biedt hiermee een nieuwe manier om brillen te passen en is daarmee de eerste optiekketen die het online brillen passen via de website mogelijk maakt.

Ontdek nieuwe trends die bij je passen
"De eerste reacties van proefbezoekers van de site zijn heel positief", vertelt Mandy Crooij. "Mensen vinden het heel leuk om eerst de bril op hun foto te passen. Dat maakt de keuze in de winkel uiteindelijk een stuk makkelijker. Is de bril niet op voorraad in de winkel, dan bestellen we het montuur voor de klant. Soms krijgen klanten zelfs geheel nieuwe ideeën over welke brillen hen goed staan. En komen zij langs om een bril te proberen, waarvan ze eerder geen idee hadden, dat het bij hen zou passen."

Realistisch beeld
Het virtueel passen van een bril geeft een realistisch beeld van de pasvorm van het montuur. Zo wordt eerst de pupilafstand bepaald van de persoon die de foto heeft geupload, waardoor de juiste verhoudingen kunnen worden vastgesteld. Hierdoor valt simpel te bekijken of de vorm van het montuur goed past bij het gezicht. Ook wordt op de website montuuradvies gegeven met betrekking tot haar, make-up en de vorm van het gezicht.

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1000 winkels, waarvan op dit moment 95 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 10 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die gratis oogonderzoek verrichten.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (