Ingezonden persbericht


Junior Strous bij de top in de 3e Firestone Indylights test sessie op de oval van Homestead in Florida

Homestead, dinsdag 24 Februari.

Een strakke blauwe hemel verwelkomde de Firestone IndyLights rijders vanochtend in Florida en om 9 uur in de ochtend werden de PK's losgelaten.

#18 Junior Strous werkte een strak test programma af. Zo werd er een complete race simulatie gereden van ca 70 ronden. Tijdens de laatste 10 ronden van zo'n sessie bouwen de banden zeer snel hun grip af. Toch wist Junior met die banden rondetijden van rond de 29.5 sec neer te zetten. Dit zou hem in een racesituatie een plek voor in het veld verzekeren.

Verder werd er gewerkt om het verschil van slechts 0.2 sec met de top dicht te rijden. De test op Homestead heeft niet het doel om hier de allersnelste te zijn maar het gaat om het opdoen van ervaring en de samenwerking met de engineers te optimaliseren.

#18 Junior strous:
"Ik reed vandaag veel ronden twee aan twee naast elkaar met o.a. een oud Atlantic Championship concurrent James Hinchcliffe, die hier al wat meer ervaring heeft. Ik reed helemaal boven in de oval met andere auto's onder mij en dacht nu gaat de wagen glijden, maar de auto hield zich prima. Weer een ervaring erbij.

Het is echt een super sensationele ervaring om uit de slipstream te schieten met meer dan 325 km/u. Eenmaal naast de andere auto krijg je opeens de normale luchtdruk weer terug en terwijl je eigen auto meteen fors langzamer gaat, zit je dus vlak naast die andere auto, maar wel helemaal boven in de oval. Je moet vol gas blijven en langzaam schuif je weer voorbij of net niet. Llinks zie je je tegenstander en rechts de betonnen muur, dat feest kan zomaar ronden lang duren en dat alles met dik 300 km/u op de klok.

Ik had ook mijn eerste "overstuur momentje". Halverwege bocht 1 brak de auto opeens uit. Dat was even schrikken met 300 km/u, ik stuurde snel tegen en had de auto gelukkig in één keer recht. Later bleek dat wij iets te ver waren gegaan in de set-up. Vannochtend toen de snelste tijden werden neergezet hadden wij een paar technische probleempjes met de benzinedruk en toevoer. Ik moest met bijna 80 liter brandstof rijden. Vanmiddag was er veel meer wind en ging iedereen langzamer maar ik kon als enige mijn rondetijd verbeteren. Na veelvuldig fine-tunen en profiteren van slipstream momenten bereikte ik een 6e plaats (187,797 mijl gemiddeld) en reed totaal 175 ronden.

Het is een goed gevoel om bij de top te zitten."

Na afloop van de tests gaat Junior Strous nog even relaxen in Florida en reist dan via Atlanta terug naar Nederland en is 1 maart terug. Daarna weer terug naar de USA als er op 21 maart getest wordt op het Barber Raceway circuit in Alabama. Hier wordt de auto anders geconfigureerd en wordt er getest voor het rijden van de races in april op de stratencircuits van St-Petersburg (Florida) en Long Beach (California).

cara@juniorstrous.com
www.juniorstrous.com
www.indycar.com/indylights/


---- --