Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gaanderen - tieners verdacht van strafbare feiten         |

De politie heeft onlangs een onderzoek afgerond naar een groot aantal inbraken en vernielingen in Gaanderen en Silvolde. Vijf tieners werden aangehouden en één van hen is na voorgeleiding bij de Rechter-commissaris onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Vernielingen en inbraken

Op sportcomplex de Pol in Gaanderen zijn de afgelopen maanden regelmatig inbraken of vernielingen gepleegd. Vooral de eigendommen van groenvoorziening Wedeo moesten het ontgelden.
Zo werd in schaftketen ingebroken en ook de materiaalschuur van Wedeo kreeg ongewenst bezoek. Er werd een brommobiel gestolen en na ermee te hebben gereden, werd deze beschadigd achtergelaten.
Bij voetbalvereniging VVG'25 in Gaanderen werden de zijruiten van de tribune ingegooid en het politieonderzoek leverde in eerste instantie onvoldoende opsporingsindicatie richting verdachten op.
In Silvolde werd in schaftketen ingebroken en werden vernielingen gepleegd aan voertuigen op een bouwterrein.


Aanhouding eerste verdachten

Hier kwam verandering in toen twee tieners uit Silvolde en Gaanderen (beiden 16 jaar) na een vernieling van een autospiegel door de benadeelde werden aangehouden en aan de politie werden overgedragen.


Tijdens het verhoor werd duidelijk dat zij betrokken waren bij meerdere vernielingen en inbraken. Naast deze twee jongens werden nog drie tieners verhoord, twee uit Silvolde (14 en 16 jaar) en één uit Arnhem (16 jaar).


Gestolen goederen terug

De ouders waren duidelijk verrast over de daden van hun kinderen en troffen op de kamers spullen van diefstal aan. Het ging hierbij onder andere om een radio en pakken koffie en deze spullen zijn teruggebracht naar de gedupeerden. De meeste gedupeerden zijn over het verloop van het onderzoek op de hoogte gebracht.


De jongen uit Gaanderen is voorgeleid voor de Rechter-commissaris en onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Het onderzoek heeft geruime tijd geduurd om lang niet altijd direct de waarheid werd verteld. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --