Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Proef Washington State-wijnen in rood, rosé of wit!

Reeuwijk, 25 februari 2009 - Washington State wordt al jaren bezocht door reizigers vanwege de prachtige natuur en gastvrije steden in deze noordwestelijke hoek van de Verenigde Staten. De laatste tijd staan daarbij de typische Washington State-wijnen steeds vaker in the picture: de populariteit van de lokale wijnproeverijen groeit onder binnen- en buitenlandse bezoekers.

Wijnproeverijen worden regelmatig georganiseerd en zijn uiterst betaalbaar: de gemiddelde kosten zijn nog lager dan de prijs van een bioscoopkaartje. Bovendien bieden veel wijnmakerijen en wijnhuizen de mogelijkheid om na afloop wijnen te kopen; een unieke mogelijkheid want bij de slijterijen vind je deze wijnen niet. Een ideaal souvenir om mee naar huis te nemen en je vakantie te herbeleven.

Een bijzondere 'wijnreis' is in Washington State eenvoudig te plannen. Kies bijvoorbeeld voor de 'Bourdeaux Blend Roadtrip', de 'Merlot Roadtrip' of de 'Syrah Roadtrip'. De meeste wijnmakerijen helpen bovendien graag met het uitstippelen van een persoonlijke route langs de diverse proeverijen en wijnevenementen. Een speciaal wijnreisarrangement is dan ook snel geregeld. Populaire evenementen zijn bijvoorbeeld het 'Columbia Gorge Passport Weekend', van 27 t/m 29 maart. In Columbia Gorge kun je een weekend lang de 'wijnwereld in 40 mijlen' ontdekken: proef de speciale wijnen en de hors d'oeuvres, profiteer van de kortingen en geniet van de prachtige natuur. Op 18 april kun je in het plaatsje Zillah een unieke wijndruiven-cursus volgen, om van dichtbij mee te maken met hoeveel zorg de druiven worden behandeld.

Voor meer informatie zie www.winecountrywashington.org en www.experiencewa.com

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht