Gemeente Pekela


Onderzoek tevredenheid cliënten Wmo gemeenten Pekela/Veendam,

De gemeenten Pekela en Veendam bieden ondersteuning aan mensen met beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te runnen.

De gemeenten leveren deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeenten vinden het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden. Daarom voeren zij een onderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête zal in februari 2009 worden verstuurd aan ongeveer 1450 willekeurig gekozen cliënten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting zullen in het voorjaar de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en te versturen. De gemeenten hebben immers de mening van hun cliënten nodig om de dienstverlening zo goed als mogelijk is aan te laten sluiten op hun behoeften.

Voor meer informatie kunt u terecht bij WmoLokaal, Jan Salwaweg 5 te Veendam, telefoon 0598 694666 of in één van de Steunstee's.