Sparta (fietsenfabrikant)


Henk Schiffmacher beschildert Sparta Pick-up

25 februari 2009
Henk Schiffmacher verheft stoere transportfiets tot kunst

Vraag Henk Schiffmacher, de bekende Amsterdamse tatoeage kunstenaar en schilder, om zijn kunsten nu eens niet op huid of linnen maar op staal los te laten, en je krijgt een heel bijzonder kunstwerk. De Pick Up van Sparta, de retro-transportfiets, is door Schiffmacher op unieke wijze gepimpt en vormt het nieuwste collectors item in de collectie van Sparta.
De Pick-up transportfiets en Schiffmacher hebben met elkaar gemeen dat ze stoer, stevig en trendy zijn en perfect passen in een eigentijds kosmopolitisch stadsbeeld. Er zijn er slechts 50 gemaakt, elke fiets voorzien van een originele tekening van Schiffmacher. De verkoop van de Schiffmachter Pick Up start op 1 maart om 00.00 uur online op www.sparta.nl/schiffmacher. Ook is de fiets is live te bewonderen in de Tattooshop van Henk Schiffmacher in Amsterdam.

Fiets met exclusieve signatuur
Schiffmacher zelf is niet bepaald een man die je op een fragiel rijwiel over de Amsterdamse grachten ziet rijden. Wat postuur en lifestyle betreft, past hij veel beter bij de oer-Hollandse transportfiets. Met zijn kunst staat Schiffmacher voor de combinatie van stevig ongepolijst werk als Death Black, subtiele zeefdrukken en wonderlijk mooie tattoos. Zo heeft ook Spartas Pick Up veel weg van de ruwe bolster, blanke pit en krijgt hij in de artistieke Schiffmacher-uitvoering een mooie extra dimensie. Ook getatoeëerd blijft de Pick Up het vervoermiddel, dat in alle opzichten de naam transportfiets waar maakt. Dit all weather rijwiel heeft een stevig frame, een terugtraprem en een hoog zitcomfort. Elk van de 50 Schiffmacher Pick Ups is voorzien van een unieke handgeschilderde tekening en wordt geleverd met een echtheidscertificaat op een metalen plaatje. Hoewel deze limited tattoo edition zeker beschouwd mag worden als een rijdend kunstwerk, is het zeker geen museumstuk.

www.sparta.nl - copyright © 2006