Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


25 feb 2009

Colo Compact februari 2009

Het februarinummer van de Colo Compact bevat het laatste nieuws over concrete activiteiten van Colo en de kenniscentra.

In deze editie komt naar voren dat de voorgenomen bezuinigingen nog niet van tafel zijn. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van het ministerie van OCW ziet nog geen mogelijkheden in haar begroting om de voorgenomen bezuinigingen op de rijksbijdrage voor de kenniscentra te verminderen. Kenniscentra gaan echter wel een bijdrage leveren aan de op te richten mobiliteitscentra en intensiever samenwerken met het UWV WERKbedrijf. Colo is nog volop bezig met de lobby.

Verder in dit nummer aandacht voor de eerste resultaten van de pilots examenprofielen die in maart aan het ministerie van OCW wordt aangeboden. Deze profielen omvatten gezamenlijke afspraken tussen sectorale partners uit onderwijs, bedrijfsleven en kenniscentra over de randvoorwaarden voor goede examinering en de borging van het vakmanschap in het beroepsonderwijs.

Ander belangrijk nieuws is de samenwerking tussen Stagemarkt.nl en het onderwijsveld, de regionale arbeidsmarktagenda, het aanbieden van de mbo-kwalificaties aan de ministeries van OCW en LNV, het digitaal ontsluiten van de certificaatsupplementen van het cohort 2008-2009 , de beveiligingsdienst van de Tweede Kamer als winnaar van de verkiezing Beste Leerbedrijf en het artikel over de kenniscentra als gewaardeerde partner van het UWV WERKbedrijf.

Rectificatie:
Bij het foto onderschrift van het artikel 'Mbo- kwalificaties aangeboden aan ministeries van OCW en LNV' staat in de gedrukte versie van de Colo Compact achter Hanneke Ackermann de organisatienaam onjuist vermeld. Dit moet natuurlijk het Coordinatiepunt zijn.

Colo Compact februari 2009 Zie het origineel