Ingezonden persbericht


Juniper Networks breidt EX-productfamilie uit met 10 Gigabit Ethernet Switch

Schiphol-Rijk, 25 februari 2009 - Juniper Networks heeft zijn portfolio van Ethernet-switches uitgebreid met de EX2500-lijn van 10 Gigabit Ethernet switches. Juniper richt zich met deze nieuwe lijn op datacenternetwerken waar zware eisen gelden op het gebied van snelheid, hoge beschikbaarheid en efficiënt energieverbruik. Dankzij de geavanceerde functionaliteit van de EX2500 kunnen gebruikers sneller profiteren van applicaties en diensten via het netwerk.

"Klanten hebben switching-oplossingen nodig, die voorzien in snelheid, hoge beschikbaarheid, unified communications, geïntegreerde beveiliging èn operationele betrouwbaarheid. Onze EX Series speelt daarop in", zegt Hitesh Sheth van de Ethernet Platforms Business Group van Juniper Networks. "De toevoeging van de EX2500-lijn is een uitvloeisel van de nauwe samenwerking met onze klanten. Het gaat vooral om relaties met datacenterprojecten waarin prestaties en verlaging van de operationele kosten centraal staan. De EX2500 is ideaal voor omgevingen met een hoge 10 GbE-dichtheid."

De EX2500-lijn van 10 GbE Ethernet switches speelt in op de eisen van servertoegang met 24 10 GbE SFP+-poorten die wire-speed prestaties leveren en slechts 700 nanoseconden vertraging opleveren. Juniper levert de EX2500 als geconfigureerde Ethernet-platforms die de volgende voordelen bieden.


· Hoge prestaties: de EX2500 Series ondersteunt een doorvoer van 480 Gigabit per seconde (full duplex) in een enkelvoudige rackunit. Alle poorten zijn non-blocking met een vertraging van minder dan 700 nanoseconden.
· Flexibele inzetbaarheid: de EX Series ondersteunt back-to-front- en front-to-back-koeling. Daardoor is het systeem flexibel inzetbaar. Zo zijn de poorten voor of achter te plaatsen, waardoor kabellengten kort kunnen blijven.
· Hoge beschikbaarheid: de EX Series biedt standaard redundante voeding en koeling. Juniper rust de switch uit met een dubbele voeding en dubbele variabele ventilatoren.
· Energie-efficiëntie: door koeling op basis van variabele ventilatorsnelheden is een energie-efficiënt gebruik van de switch mogelijk.

De EX Series is naar verwachting in het tweede kartaal van 2009 leverbaar.

De EX Series-productfamilie
De EX Series van Juniper omvat de EX2500, EX2300, EX4200 en EX8200. Al deze switches stellen klanten in staat om zeer krachtige netwerken te bouwen, die garant staan voor operationele eenvoud, maximale betrouwbaarheid en optimale integratie en consolidatie. Daardoor kan een organisatie de netwerkdowntime terugdringen, de beveiliging versterken en universele toegang bieden tot applicaties en data. Doordat de EX Series de kosten terugdringt, kan een organisatie meer investeren in innovatie en diensten. De EX Series is een belangrijk onderdeel van de Data Center Infrastructure Solutions van Juniper Networks. Deze oplossingen zijn gericht op datacenterconsolidatie, servervirtualisatie en duurzaamheid. Naast de EX Series zijn ook de MS Series Ethernet Services Routers en de SRX Series Services Gateways onderdeel van deze oplossingen. De inzet van deze producten kunnen tot aanzienlijke besparingen leiden. Zo zijn besparingen tot 52 procent mogelijk op investeringen, 44 procent op koeling en tot 55 procent op rackruimte in datacenters.

Over Juniper Networks

Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net of bezoek de speciale Juniper Networks Data Center Infrastructure Solutions-website.