Ziggo selecteert Arcadiz Telecom en ADVA Optical Networking voor nieuwe optische infrastructuur

25/02/2009 07:30

D.COMPRESS BVBA

Ziggo, de grootste speler op de Nederlandse markt voor kabel-TV, digitale televisie, internet services en telefonie heeft met succes, en met de steun van systeemintegrator Arcadiz Telecom, een nieuw 10Gbit/s C/DWDM netwerk van ADVA Optical Networking geïmplementeerd. Daarmee beschikt Ziggo voor zijn bijna 8 miljoen klanten over een flexibel en kost-efficiënt platform voor voice, video en Internet services waarmee de onderneming de toekomstige vraag naar breedband van zijn klanten probleemloos aan kan.

FSP 3000-gebaseerd platform staat borg voor betrouwbare en flexibele breedbandoplosssing voor de snelgroeiende internet services business van de Nederlandse kabeloperator

Leuven, België - 25 februari 2009 -- Ziggo, de grootste speler op de Nederlandse markt voor kabel-TV, digitale televisie, internet services en telefonie heeft met succes, en met de steun van systeemintegrator Arcadiz Telecom, een nieuw 10Gbit/s C/DWDM (Coarse/Dense Wavelength Division Multiplexing) netwerk van ADVA Optical Networking geïmplementeerd. Daarmee kan de onderneming de toekomstige vraag naar breedband van zijn klanten probleemloos aan.

Voor het innovatieve netwerk van Ziggo werd geopteerd voor de ADVA FSP 3000, waarmee Ziggo voor zijn bijna 8 miljoen klanten beschikt over een flexibel en kost-efficiënt platform voor voice, video en Internet services. Omwille van de grote vraag vanwege zijn enterprise klanten had Ziggo bovendien nood aan een netwerk dat business Ethernet services aan kan en waarlangs data centers die gebruik maken van verschillende protocollen snel en betrouwbaar met elkaar kunnen worden verbonden.

De oplossing die hier werd aangereikt, overspant de verschillende bestaande netwerken van de vroegere telecomoperators Casema, Essent Kabelcom en Multikabel, en vormt een gestandaardiseerde, geïntegreerde 10Gbit/s backbone. Door de fusie in 2007 die tot de oprichting van Ziggo heeft geleid, was er nood aan een nieuw platform. Met dat nieuwe en geïntegreerde platform wordt nu een grote stap voorwaarts gezet op het vlak van efficiëntie en betrouwbaarheid.

"In een concurrentiële markt zoals Nederland moeten telecomoperators zoals Ziggo investeren in een geavanceerde service-georiënteerde, kost-efficiënte netwerkinfrastructuur om tegemoet te kunnen komen aan de steeds groeiende vraag naar bandbreedte en om een hoogwaardige gebruikeromgeving te kunnen bieden", zegt Paul Hendriks, CTO van Ziggo. "De oplossing van integrator Arcadiz Telecom en leverancier van ADVA Optical Networking bood in die context de grootste troeven. Met de FSP 3000 oplossing die zij voorstelden, kunnen wij onze operationele workload beperken en ons vooral concentreren op klantgerichte doelstellingen."

"De markt is vandaag uitermate dynamisch en service providers moeten daar bijzonder snel op kunnen inspelen," stelt Fabrice Jean, vice president sales Western Europe and Latin America van ADVA Optical Networking. "Dankzij ons flexibele end-to-end netwerk kan Ziggo nu - over het grootste deel van het grondgebied - snel en doeltreffend nieuwe en geavanceerde diensten aanbieden. Wij zijn er dan ook trots op dat de door ons uitgewerkte complete oplossing Ziggo daadwerkelijk kan helpen om zijn concurrentievermogen in een erg veeleisende markt te versterken."

Systeemintegrator Arcadiz Telecom, die instond voor het design van de oplossing, werkte voor de implementatie van het netwerk samen met ADVA Optical Networking en zal in de toekomst maintenance en support van het Ziggo netwerk voor zijn rekening nemen.

"Vernieuwende telecomoperators zoals Ziggo kunnen hun IP infrastructuur voor residentiële en professionele klanten ook gebruiken om low-delay SAN connectiviteitsoplossingen te bieden aan hun enterprise klanten. Aangezien de beide diensten gebruik maken van eenzelfde gecertificeerd transmissieplatform, beschikt Ziggo over de nodige tools en de vereiste lokale ondersteuning en expertise om competitief deze low-delay SAN connectiviteitsdiensten aan te bieden", zegt Jos Vermeylen, managing director van Arcadiz.

# # #

OVER ARCADIZ TELECOM

Arcadiz Telecom is een Belgische privé-onderneming die is gespecialiseerd in creatieve oplossingen en diensten voor de carrier en enterprise ISP markt. Arcadiz Telecom ontwerpt systemen voor efficiënte transmissie, access en switching over vezelnetwerken en Wide Area Networks. De onderneming biedt carriers en grote ondernemingen ook consultancy aan om hen te helpen bij het design van hun netwerken, werkt oplossingen op maat uit en neemt de conformance testing voor haar rekening. Arcadiz Telecom biedt een ruime gamma van geavanceerde oplossingen, gaande van optische transmissie-oplossingen en oplossingen voor mobile operators tot digitale broadcast videotransmissie voor kabeloperators en VoIP-oplossingen voor alternatieve operators. Arcadiz Telecom Benelux is gevestigd in België en de onderneming heeft partners in Oost-Europa en de vroegere Russische deelstaten. Voor meer informatie over Arcadiz Telecom, zie www.arcadiz.com.

OVER ADVA OPTICAL NETWORKING

ADVA Optical Networking (FSE: ADV) is marktleider op het vlak van Optische+Ethernet oplossingen die borg staan voor geavanceerde netwerken voor data, storage, voice en video-diensten. De onderneming kan daarbij rekenen op gedreven en toegewijde medewerkers die alle de visie van de onderneming onderschrijven: snel en gepast inspelen op de steeds veranderende behoeften van de klant. Onze innovatieve FSP producten en onze klantgerichtheid zorgen ervoor dat carriers en enterprises hun netwerken kunnen aanpassen en intelligente en concurrerende nieuwe diensten kunnen aanbieden. Wereldwijd hebben meer dan 200 carriers en 10.000 ondernemingen gekozen voor de oplossingen van ADVA Optical Networking. Voor meer informatie over ADVA Optical Networking: www.advaoptical.com.

OVER ZIGGO

Ziggo is een nationale telecomoperator en de grootste kabeloperator in Nederland. Ziggo bedient momenteel 3,3 miljoen huishoudens, 1,4 miljoen breedband internetklanten, 900.000 digitale-TV klanten en 750.000 telefonieabonnees. De onderneming staat ook bijzonder sterk in de markt voor professionele telecomproducten en -diensten. Ziggo is nationaal actief met een stevige regionale verankering. Voor meer informatie over Ziggo: www.ziggo.nl/hetbedrijf.