VOO selecteert Arcadiz Telecom en ADVA Optical Networking voor nieuwe Video-on-Demand en Internet backhauling diensten

25/02/2009 07:30

D.COMPRESS BVBA

VOO, de marktleider op het vlak van kabeltelevisie in het Brusselse en het Waalse Gewest, kiest voor combinatie optische vezels + Ethernet van systeemintegrator Arcadiz Telecom om zijn distributienetwerken te verbinden en om zijn transportplatformen te standaardiseren.

Nieuwe technologie stelt Belgische kabeloperator in staat om verbinding van platformen te standaardiseren en om betere triple-play diensten te bieden

25 februari, 2009 -- VOO, de marktleider op het vlak van kabeltelevisie in het Brusselse en het Waalse Gewest, kiest voor de combinatie optische vezels + Ethernet van ADVA Optical Networking zoals die door systeemintegrator Arcadiz Telecom werd voorgesteld om zijn distributienetwerken te verbinden en om zijn transportplatformen te standaardiseren.

In antwoord op de vraag naar meer bandbreedte en geavanceerde diensten van de meer dan 1,2 miljoen business- en residentiële klanten, moest VOO na de overname van meerdere regionale netwerken, deze verschillende netwerken integreren - netwerken die samen meer dan 2000km overspannen. Ook om de vandaag veel gevraagde diensten, zoals Voice over Internet Protocol (VoIP) en Video-on-Demand (Vod) te kunnen aanbieden, diende VOO een nieuwe standaard infrastructuur te implementeren die is gebaseerd op 1- en 10Gigabit Ethernet.

Het flexibele ADVA FSP 3000 multi-haul platform vormt de basis van een 10Gbit/s optische backbone. Deze kan indien nodig bovendien geografisch worden uitgebreid. Datzelfde platform wordt ook gebruikt om de multiple 1Gbit/s metro access rings te ondersteunen waarover het backhaul-netwerk van de service provider loopt. Om transparante sub-Gbit/s verbindingen te kunnen bieden, is deze oplossing uitgebreid met de ADVA FSP150, het kritische demarcatiepunt voor de diensten die VOO aanbiedt aan zijn enterprise en carrier klanten. Het beheer van de volledige oplossing gebeurt met de ADVA Network Manager (NM), die borg staat voor carrier-class management functionaliteit van alle netwerkonderdelen, zowel optisch als Ethernet.

"VOO, dat bijzonder sterk staat in een erg concurrerende breedbandomgeving die wordt gekenmerkt door een sterke penetratie van de kabel, heeft hiermee gekozen voor een hoogwaardig netwerk van de volgende generatie, een netwerk dat een belangrijke rol zal spelen in het aanbieden van innovatieve diensten," zei Yann Evain, sales director Benelux van ADVA Optical Networking. "De efficiënte en beperkte afmetingen van het platform zorgen er bovendien voor dat VOO hiermee ook zijn energieverbruik zal kunnen drukken, en dat is eveneens een belangrijk aspect voor het succes op lange termijn van dit netwerk van de volgende generatie."

Systeemintegrator Arcadiz Telecom, die de oplossing heeft uitgewerkt, werkte voor de uitrol van het netwerk samen met ADVA Optical Networking en staat verder ook in voor maintenance en support van het VOO-network. Arcadiz Telecom neemt ook de vereiste meertalige professionele diensten en consultancy op het vlak van optische vezeloplossingen voor zijn rekening, wat meteen ook borg staat voor een snelle invoering van het nieuwe platform.

"Ons partnership met ADVA Optical Networking is een essentieel onderdeel van onze DWDM netwerkstrategie en wij zijn dan ook bijzonder blij dat VOO de toegevoegde waarde die de samenwerking tussen ADVA Optical Networking en Arcadiz Telecom biedt, erkent," zei Jos Vermeylen, managing director van Arcadiz Telecom.

"Een kostefficiënte en betrouwbare transmissie-oplossing voor ons netwerk waarop wij de nieuwe diensten moeten kunnen aanbieden, was in het kader van onze triple-play strategie essentieel," stelde Jean-Michel Adant, chief technology officer (CTO) van VOO. "De continue support en de expertise van Arcadiz, in combinatie met de kwaliteit en eenvoud van de metro WDM oplossing van marktleider ADVA Optical Networking waren elementen die de doorslag hebben gegeven."

# # #

OVER ARCADIZ TELECOM

Arcadiz Telecom is een Belgische privé-onderneming die is gespecialiseerd in creatieve oplossingen en diensten voor de carrier en enterprise ISP markt. Arcadiz Telecom ontwerpt systemen voor efficiënte transmissie, access en switching over vezelnetwerken en Wide Area Networks. De onderneming biedt carriers en grote ondernemingen ook consultancy aan om hen te helpen bij het design van hun netwerken, werkt oplossingen op maat uit en neemt de conformance testing voor haar rekening. Arcadiz Telecom biedt een ruime gamma van geavanceerde oplossingen, gaande van optische transmissie-oplossingen en oplossingen voor mobile operators tot digitale broadcast videotransmissie voor kabeloperators en VoIP-oplossingen voor alternatieve operators. Arcadiz Telecom Benelux is gevestigd in België en de onderneming heeft partners in Oost-Europa en de vroegere Russische deelstaten. Voor meer informatie over Arcadiz Telecom, zie www.arcadiz.com.

OVER ADVA OPTICAL NETWORKING

ADVA Optical Networking (FSE: ADV) is marktleider op het vlak van Optische+Ethernet oplossingen die borg staan voor geavanceerde netwerken voor data, storage, voice en video-diensten. De onderneming kan daarbij rekenen op gedreven en toegewijde medewerkers die alle de visie van de onderneming onderschrijven: snel en gepast inspelen op de steeds veranderende behoeften van de klant. Onze innovatieve FSP producten en onze klantgerichtheid zorgen ervoor dat carriers en enterprises hun netwerken kunnen aanpassen en intelligente en concurrerende nieuwe diensten kunnen aanbieden. Wereldwijd hebben meer dan 200 carriers en 10.000 ondernemingen gekozen voor de oplossingen van ADVA Optical Networking. Voor meer informatie over ADVA Optical Networking: www.advaoptical.com.

OVER VOO

TECTEO is een Waalse intercommunale die actief is als distributienetbeheerder en die met VOO ook erg actief is in de telecommunicatiesector. Zijn triple-play pakket met daarin analoge en digitale TV, high-speed Internettoegang en vaste telefonie telt meer dan 1,2 miljoen abonnees in Wallonië en Brussel. TECTEO is op het vlak van omzet en aantal werknemers één van de grootste industriële spelers uit Wallonië.