Wessanen NV

persbericht

Utrecht, 25 februari 2009

Wijzigingen Raad van Commissarissen Wessanen

Koninklijke Wessanen nv maakt bekend dat het concern tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 22 april 2009 een voorstel zal indienen voor de benoeming van een nieuwe commissaris.

Het voorgedragen nieuwe lid van de Raad van Commissarissen is de heer F. (Frank) van Oers, Executive Vice President en Chief Executive Officer van Sara Lee International ­ Coffee & Tea en Executive Vice President van Sara Lee Corporation. Frank van Oers heeft uitgebreide financiële en operationele kennis en ervaring, opgedaan bij multinationals die gespecialiseerd zijn in Fast Moving Consumer Goods (FMCG).

Mevrouw Marie-Christine Lombard treedt terug vanwege professionele verplichtingen voortvloeiende uit haar hoofdbetrekking. De heer Frans (H.J.) Koffrie zal aftreden als lid van de Raad van Commissarissen uit hoofde van zijn rol als interim CEO van de onderneming.

Andere leden van de Raad van Commissarissen zijn de heren D.I. (Durk) Jager, voorzitter (beschikbaar voor herbenoeming tijdens de komende AVA), de heer L.M. (Theo) de Kool (beschikbaar voor herbenoeming tijdens de komende AVA) en Prof. J.G.A.J. (Jo) Hautvast.

Wessanen is Marie-Christine Lombard veel dank verschuldigd voor haar waardevolle bijdrage vanuit internationaal perspectief.

Raad van Commissarissen en Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corporate Communications; telefoon + 31 (0)30 29 88 831; e-mail corporate.communications@wessanen.com

Chamber of Commerce . Amsterdam 33145851





Beknopte introductie voorgedragen nieuw lid Raad van Commissarissen

Frank van Oers
Frank van Oers is Chief Executive Officer van de divisie Coffee & Tea van Sara Lee International en Executive Vice President van Sara Lee Corporation.

Frank van Oers trad in dienst van Sara Lee in 1996 en bekleedt zijn huidige functie sinds juli
2006. Daarvoor, in april 2005, was hij benoemd tot chief financial officer van Sara Lee International en vice president van de vennootschap. Voorafgaand aan deze functies bekleedde hij de functie van regionaal vice president en president van Douwe Egberts Coffee Systems International.

Gedurende zijn carrière bij Sara Lee heeft hij diverse functies met oplopende verantwoordelijkheid vervuld, waaronder die van vice president finance, administration & information technology bij Douwe Egberts Nederland, general manager operations bij Douwe Egberts Nederland en president van Douwe Egberts Coffee Systems Netherlands B.V. Voordat hij bij Sara Lee in dienst trad, heeft Frank van Oers diverse functies bekleed bij Chicopee B.V., een dochteronderneming van Johnson & Johnson, en werkte hij als accountant bij Coopers & Lybrand en Deloitte Haskins & Sells.

Van Oers is registeraccountant (RA) en als zodanig opgenomen in het register van het Nederlands Instituut Van Registeraccountants (NIVRA).


---






---- --