KNV ondersteunt onderzoek Belastingdienst naar straattaximarkt

25/02/2009 06:30

Koninklijk Nederlands Vervoer

Den Haag, 25 februari 2009. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) ondersteunt het onderzoek van de Belastingdienst en Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), naar overtredingen in de straattaximarkt bij kleine bedrijfjes. KNV is van mening dat iedere vorm van concurrentievervalsing onaanvaardbaar is. De bonafide bedrijven ondervinden veel hinder van wetsovertredingen die bovendien ook de beeldvorming van de sector geen goed doen.

De overtredingen worden volgens de Belastingdienst met name aangetroffen bij VOF'jes of eenmanszaken. KNV stelt dat een deel van de problemen ondermeer te wijten is aan de mislukte deregulering van de markt in 2000 waardoor veel kleine ondernemingen relatief eenvoudig toegang hebben gekregen tot de markt.

KNV heeft inmiddels in 2008 de Taxivisie gepresenteerd die tot een verbeteringsslag in de taximarkt moet zorgen. De eerste resultaten van bovenstaand onderzoek zijn voor KNV een teken dat snelheid geboden is met de implementatie van de Taxivisie. KNV verwacht dat wanneer de adviezen goed worden overgenomen, misstanden in de taximarkt straks verledentijd zullen zijn.






Noot voor de redactie: