Imtech NV

Published: 07:30 25.02.2009 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: order 30 miljoen euro voor technologie aan boord van vier Duitse marinefregatten

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft opdracht ontvangen voor de hightech en energiezuinige klimatisering aan boord van vier nieuw te bouwen fregatten van het type F125 van de Duitse marine. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van in totaal ruim 30 miljoen euro.

Imtech (Imtech Marine Group, de Duitse business unit Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik) zal de vier F125 fregatten voorzien van hightech en energiezuinige 'heating, ventilation & air conditioning' (HVAC) die per ruimte individueel instelbaar is. Imtech is verantwoordelijk voor zowel de engineering, implementatie als inbedrijfstelling. De opdracht is afkomstig van de Arge F125, die bestaat uit ThyssenKrupp Marine Systems en de Lürssen Werft. De vier fregatten zullen in 2017 operationeel zijn. De eisen die aan deze fregatten gesteld worden weerspiegelen het gewijzigd inzetprofiel van de Duitse Marine, die zich steeds vaker richt op langdurige internationale vredesmissie. De technologie die Imtech op de fregatten is speciaal ontworpen met het oog op langdurig en intensief gebruik, voldoet aan de hoogste eisen en kan worden ingezet in de meest extreme (klimatologische) omstandigheden.

Sterke positie in de marinemarkt
Imtech verzorgde ook een deel van de technologie aan boord van de F124 fregatten van de Duitse marine, de voorloper van de F125 fregatten. Recent heeft Imtech orders ontvangen voor de uitbreiding van de marinevloot van de Nederlandse, Marokkaanse, Australische en Turkse marine. Imtech is eveneens meerjarig betrokken bij langlopende marineprogramma's in Polen, Griekenland, Indonesië en Oman. In opdracht van de Royal Navy wordt in de UK gewerkt aan de engineering voor de automatisering, elektrotechniek en lucht- en klimaattechnologie van twee nieuw te bouwen vliegdekschepen.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu