Ingezonden persbericht


Almere, 16 februari 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 9-10
...
..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl Liesbeth List e.a., Piaf, de musical
Liesbeth List keert op veler verzoek terug als Edith Piaf, in 'Piaf, de musical'. Liesbeth List verraste in 1999 iedereen met haar glansrol in de musical Piaf. Het was een hit in de theaters en ze werd voor haar vertolking onderscheiden met de allereerste John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol. Dit seizoen keert de musical in een spiksplinternieuwe bewerking, onder regie van Eddy Habbema, terug in de theaters. Alle grote hits van Edith Piaf, een van de grootste artiesten van de vorige eeuw, komen voorbij. Haar dramatische levenslop, haar muziek en de stem van Liesbeth List staan garant voor een indrukwekkende avond. "Niet alleen is de uitvoering perfect, ook vallen de gekozen nummers van Piaf in het verhaal telkens op hun plek. (.) List bewijst opnieuw als oude Piaf de rol van haar leven te spelen" (de Volkskrant). Kortom een avond waarvan het publiek na afloop zal zeggen: Non, je ne regrette rien.

woensdag 25 februari, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 32,00 / Rang 2: E 28,00 / Rang 3: E 24,00 Fotograaf: Roy Beusker
Op Hoop van Zegen - Het Toneel Speelt
Het Toneel Speelt brengt het bekendste toneelstuk van Herman Heijermans op de planken. In het meesterwerk 'Op Hoop van Zegen' uit 1900, dat over de hele wereld werd opgevoerd, wordt de vis duur betaald. Met name door Kniertje, die haar man en twee zonen verloren heeft aan het water en sindsdien straatarm is. Dan wil reder Bos ook nog haar twee andere zoons Geert en Barendje meenemen op zee. Je zou zeggen dat drie mannen verliezen genoeg is voor een moeder, maar ze kan geen kant uit. Het wordt nog dramatischer als het gerucht gaat dat het schip 'Op Hoop van Zegen' een drijvende doodskist is. Barendje is doodsbenauwd en wil niet, maar Kniertje dwingt hem te gaan. Het schip vaart uit om nooit meer terug te keren."Marisa van Eyle is een Kniertje die je niet loslaat; echt indrukwekkend is ze in haar stille wanhoop" (de Volkskrant). Voorafgaand organiseert Sarah Koolschijn van Firma Theaterkennis een gratis toegankelijke inleiding.

donderdag 26 februari, 20:15 uur

Prijs: E 24,50 / Kortingspas: E 22,50
Fotograaf: Bonnita Postma scène- en repetitiefoto's fotograaf: Deen van Meer andré manuel: Voor God noch Vaderland - cabaret
André Manuel is politiek geëngageerd, maatschappijkritisch en confronterend, waarbij hij de grens van de vrijheid van meningsuiting en het betamelijke voortdurend aftast. 'Voor God noch Vaderland' gaat over misbruik van moraal. Het verbod op genot. Achterlijk religieus geschreeuw om hulp. En vooral over Nederland. God mag het antwoord zijn voor velen, Manuel heeft nog wel een aantal vragen voor Hem. "Manuel blijft een van de meest interessante cabaretiers. In elk programma zoekt hij, zowel wat de vorm als inhoud betreft, de grenzen op" (de Volkskrant).

Donderdag 26 februari, 20:30 uur
Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00
Fotograaf: Roos Gast
Will van Kralingen, Peter Tuinman en Erik de Vogel: Vermoorde onschuld - toneel Als een echtpaar de gasten van hun 25-jarig huwelijksfeest uitzwaait, verschijnt er een late gast. Wat hij precies komt doen is onduidelijk, wel is duidelijk dat het iets te maken heeft met zijn zoon die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Maar was het wel een ongeluk en heeft het echtpaar daar iets mee te maken? Of misschien de gast zelf? Stapje voor stapje wordt duidelijk waar de gast op uit is en dat heden en verleden heel anders blijken te zijn dan in eerste instantie leek. 'Vermoorde onschuld' ('Unfi nished Business') van de Engelsman Derek Benfield is een adembenemende thriller over liefde en ontrouw, jaloezie en wraak. Met Will van Kralingen, Peter Tuinman en Erik de Vogel is een topcast op deze voorstelling gezet, die weet hoe je spanning opbouwt én vasthoudt.

vrijdag 27 februari, 20:15 uur

Prijs: E 23,50 / Kortingspas: E 21,50
Fotograaf: Piek
Het volksoperahuis - De martelaar, een kickbockstragedie Het Volksoperahuis is een sympathiek gezelschap theatermakers dat betrokken muziektheater maakt, altijd voorzien van een dikke knipoog. Ze verbinden het verstand met het kruis, met altijd de mens in een tragikomische hoofdrol. De komende jaren gaat het Volksoperahuis zich in het Kruistochten-drieluik richten op de drie grote religies. Geen zoektocht naar de zin van het leven dus, maar naar de zin van religie. In deel 1, 'Een kickbokstragedie', staat de islam centraal. Als in een droom verschijnt een engel aan de kleine Samir. Als ridder zal hij zijn uitverkoren volk voor moeten gaan. Hij zal moeten blijven vechten om niet te sterven. Ga er maar aan staan in Amsterdam-Noord. Het Volksoperahuis heeft er zin in. Religie staat immers - net als de groep - garant voor tragiek, diepzinnigheid, humor en muziek.

vrijdag 27 februari, 20:30 uur

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00
Fotograaf: Ralph Vermeesch
Eliane Rodrigues - klassieke muziek
Eliane Rodrigues werd geboren in Rio de Janeiro. Toen zij 5 jaar was speelde ze haar eerste recital in Teatro Mesbla in Rio de Janeiro en met 7 jaar speelde ze al Mozart's KV488 met het Orquestra Sinfonica Nacional o.l.v. Edouard van Remoortel. Na de happenings 'wonderkind' en 'wedstrijden', wordt ze inmiddels in meer dan 20 landen uitgenodigd. Haar intelligentie en geniaal muzikaal gevoel laten een repertoire toe van 60 piano concertos. Daarnaast heeft ze in totaal 25 cd's opgenomen, en ze componeert sinds 1990 heerlijk briljante en soms ondeugende cadenza's voor haar concerti. Haar kenmerken blijven hetzelfde: eenvoud, spontaniteit, gevoel, techniek, perfectie zonder gekunsteldheid, een streling voor oog en oor. Op het programma staan werken van Mendelssohn, Beethoven en Schubert.

zaterdag 28 februari, 20:30 uur

Prijs: E 16,50 / Kortingspas: E 14,50
Fotograaf: onbekend
Wouter Hamel - jazz
"Goede jazzzangeressen zijn in Nederland op één hand te tellen. Helemaal droevig gesteld is het met de mannelijke zangers. Maar nu is er Wouter Hamel", schreef de Volkskrant. Sinds zijn in 2007 verschenen debuutalbum gaat het Hamel, winnaar van het Jazz Vocalisten Concours, voor de wind. Met zijn pakkende en swingende mix van jazz en pop maakt hij jazz weer hip en happening. Tijdens dit concert weet Hamel zich verzekerd van een superstrakke band die er mede voor zorgt dat: "Hamel excelleert. Dik voor mekaar." (de Volkskrant) Een niet te missen voorstelling voor alle jazzliefhebbers.

zondag 1 maart, 15:00 uur

Prijs: E 20,00 / Kortingspas: E 18,00
Fotograaf: Eric van Nieuwlandt
Jan Jaap van der Wal - cabaret
Na jarenlang met een band te hebben getoerd vindt Jan Jaap van der Wal het tijd om weer eens in zijn eentje op het podium te staan. Een microfoon en een spot, meer heeft hij niet nodig om de ontwikkelingen in de wereld en zijn eigen leven door te nemen. En misschien krijgen we nu ook eindelijk eens te horen wat hij in al die jaren met die band heeft meegemaakt. "'Zonder Band' gaat mede over de teloorgang van de Hollandse cultuur en mentaliteit, althans de aanname van die stelling. Van der Wal speelt prachtig met dat thema, waarbij hij de Nederlandse natie soms onbedaarlijk geestig te kakken zet." (Algemeen Dagblad)

maandag 2 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 21,00 / Rang 2: E 18,50 / Rang 3: E 16,00 Fotograaf: Martin Oudshoorn
Annie, 4+ - jeugdtheater
'Annie' is gebaseerd op de verhalen en gedichten van Annie M.G. Schmidt. Een vrolijke, dwarse voorstelling voor iedereen die nog niet volwassen is of dat nooit worden wil. Daar staat ze, Annie. Ze is best al oud, Annie. Maar als ze zin heeft en alleen als kinderen haar zien, wordt ze gewoon weer acht. Dan wordt er uit ieder pannetje gekookt en worden alle borden vies gemaakt. Want iedereen komt dan op bezoek. De tante en de oom die wonen in een eikenboom. De regenworm uit Sneek, ja die, die altijd naar de sterren keek. Zelfs de spin Sebastiaan, met wie het niet zo goed is gegaan. En Annie zelf? Die drinkt een wijntje. En fluistert in je oor: 'Als je het niet geloven wil, dan laat je het maar hoor.' 'Annie' maakt deel uit van een drieluik, geïnspireerd door Amsterdammers die zich niet wensten te schikken: Annie M.G. Schmidt, Anne Frank en Baruch de Spinoza. Het drieluik is onderdeel van 'Amsterdam Wereldboekenstad', een initiatief van Unesco met als thema 'vrijheid van uiting'.

woensdag 4 maart, 14:30 uur

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00 Fotograaf: Arjan Benning
Noot voor de redactie /