Amsterdam RAI

HISWA 2009: dinsdag 3 t/m zondag 8 maart 2009

Hoezo crisis? Spectaculair nachttransport naar volgeboekte HISWA!

Bovenleidingen trams en stoplichten moeten wijken voor HISWA 2009 De opbouw van de HISWA 2009 in Amsterdam RAI start a.s. donderdag 26 februari. Spectaculair is het nachttransport van 5 motorjachten en 3 zeiljachten die te groot, te zwaar of te diep zijn om overdag over de weg vervoerd te kunnen worden. Het grootste jacht meet 18 meter. De boten worden a.s. woensdag-middag (25 februari) rond 15.00 uur uit het water getakeld op de kade aan de Amsteldijk (ter hoogte van de President Kennedylaan, ten noorden van het Martin Luther King Park en het Miranda Paviljoen). In de bijlage vindt u een plattegrondje van de locaties van het takelen en de route.

In de nacht van woensdag 25 februari op donderdag 26 februari worden de schepen vanaf 00.15 uur op speciale diepladers naar de RAI gereden. Hiervoor dient de boven-leiding van trams op het Europaplein verwijderd te worden en enkele bovenstoplichten op de Pres. Kennedy-laan weggedraaid te worden. De route voert over de Kennedylaan, via het Europaplein en de Wielingenstraat naar Hal 1 (Europahal) van Amsterdam RAI. Wilt u bij het takelen of transport aanwezig zijn, neemt u dan contact op met Lucette Bruinsma (T: 020 - 549 31 29, M: 06 41 55 73 43) voor de exacte tijden en locaties.

Passen en meten
Om het grootste jacht op haar plek te krijgen, zal het meer dan ooit passen en meten worden. Door het grote gewicht van het luxe motorjacht, moet het schip uit veiligheidsoverwegingen op de millimeter nauwkeurig in Hal 7 van Amsterdam RAI boven de steunpilaren van de kelder geplaatst worden. Een heikele operatie die in de nacht van woensdag op donderdag, aansluitend aan het nachttransport, plaats zal vinden.

HISWA 2009: volgeboekt
HISWA 2009 ondervindt geen enkele hinder van de slechte economische tijden. De beursvloer is met zo'n 350 exposanten volledig volgeboekt. Bezoekers kunnen rekenen op honderden boten in alle soorten en maten en duizenden nautische accessoires en talrijke primeurs. Daarnaast staan in de Water Fun Zone, het grote bassin met windturbines in Hal 4, een letterlijk spetterend activiteiten-programma op stapel voor jongeren. Jongeren tot en met 16 jaar hebben evenals vorig jaar gratis toegang.

Openingstijden HISWA 2009
De HISWA 2009 vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 maart in Amsterdam RAI. De watersportbeurs is op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is de beurs 's avonds tot 22.00 uur geopend.



Amsterdam RAI