NMBS

Voormalig stationsgebouw Mol maakt plaats voor fietsenstalling en busluifel

21/02/2009

Woensdag 25 februari start de afbraak van het voormalige stationsgebouw van Mol om plaats te ruimen voor een overdekte fietsenstalling en een busluifel. Bij de bouw van het nieuwe station was er eensgezindheid dat dit de ideale plaats is om voor de reizigers een comfortabele beschutting te bouwen.

De geplande afbraak van het oude gebouw gebeurt later dan gepland omdat een technische installatie moet worden verhuisd. De aannemer krijgt de opdracht om alvast te starten met het leegstaande gedeelte. De NMBS-Holding heeft begrip voor het ongenoegen van de stad Mol dat ze niet eerder op de hoogte werd gebracht van de sloop.

Vanaf maandag start de voorbereiding van de afbraak. De verkeerscirculatie in de stationsomgeving blijft mogelijk tijdens de werkzaamheden.

De NMBS-Holding gaat niet licht over de afbraak van haar patrimonium. In dit geval ging het niet over een unieke vertegenwoordiger uit een bepaalde periode van stationsarchitectuur. Daarom werd gekozen om de schaarse ruimte te gebruiken voor meer reizigerscomfort in de directe omgeving van de trein- en busperrons. Er komt een nieuwe overdekte stalling voor 200 fietsen en een schuilplaats voor de busreizigers.

Het station van Mol verwelkomt als knooppunt op de verbinding Neerpelt-Antwerpen en Hasselt-Antwerpen meer en meer reizigers. Op een weekdag stappen hier ruim 2200 reizigers in de trein.