Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Inschrijving VVV Rob de Bes Award 2009 van start!

De VVV Rob de Bes Award is een initiatief van de VVV. Deze innovatie- en aanmoedigingsprijs is bedoeld om initiatieven te stimuleren in de binnenlandse toeristisch-recreatieve sector die inspelen op innovatie, gastheerschap, effectiviteit en reputatie.

Wie treedt er in de voetsporen van de Efteling, de winnaar van de editie 2008? Alle bedrijven en instellingen actief in de Nederlandse toeristische, recreatieve en vrije tijd branche worden uitgenodigd om mee te doen. Er kan sinds maandag 23 februari worden ingeschreven via www.vvvrobdebesaward.nl. Bedrijven kunnen zichzelf nomineren of een collega-organisatie voordragen.

De sluitingsdatum voor inzendingen is 15 april 2009. De feestelijke uitreiking vindt op 3 juni 2009 plaats in de Efteling.

Een deskundige onafhankelijke jury met als leden Frits Huffnagel - wethouder Citymarketing Den Haag en voorzitter van de jury -, Diane Nijs - professor Imagineering aan de NHTV Breda -, Olaf Vugts
-directeur Imagineering van de Efteling - , Nanette van Mourik â hoofdredacteur Reisgids van de Consumentenbond, Rob de Bes - naamgever en voormalig recreatieondernemer en directievoorzitter VVV Nederland - zullen uit de genomineerde inzendingen de uiteindelijke winnaar kiezen.

âDe VVV Rob de Bes Award wordt wat ons betreft de Oscar van de toeristische en recreatieve sector in Nederlandâ, aldus Kees van Wijk , algemeen directeur van VVV Nederland. De VVV zet zich bij uitstek in voor toerisme en recreatie in Nederland. Om organisaties actief in deze sector uit te dagen een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het binnenlandse toerisme heeft VVV Nederland namens alle VVVâs deze prijs in het leven geroepen. De winnaar ontvangt naast de VVV Rob de Bes Award een geldbedrag van â¬10.000 en volop media-aandacht. Daarnaast is het winnende bedrijf natuurlijk een voorbeeld voor de hele toeristisch-recreatieve sector in Nederland.

25 februari 2009