Gemeente Binnenmaas

Ver-Tel-Mee voor een vitaal dorp Binnenmaas Vitaa!

De interactieve Ik-Ver-Tel-Mee videozuil staat komende week nog op verschillende plaatsen in Binnenmaas. Inwoners kunnen bij deze zuil terecht om hun mening te geven over de vitaliteit van hun dorp. Wat maakt het leuk om er te wonen, waar bent u trots op. Maar ook, waar maakt u zich zorgen over voor de toekomst.

Tel Mee en Ver-Tel-Mee

Eind vorig jaar zijn al gesprekken gevoerd met sleutelpersonen. Vanaf half februari is het Ik-Ver-Tel-Mee-team op pad om alle inwoners de kans te bieden om hun mening te geven en ideeën aan te dragen. Bij Ik-Ver-Tel-Mee wordt een interactieve videozuil ergens in het dorp neergezet. Belangstellenden kunnen in een telefoonhoorn hun mening, ideeën, suggesties en tips inspreken of reageren op een vraag die wordt gesteld. Het gesprek wordt op video opgenomen en later wordt er ook een filmpje van gemaakt. Deze compilatiefilms spelen later weer een rol in gespreksavonden die in de tweede helft van maart in de dorpen worden georganiseerd.

Ga naar de pagina Actueel/Projecten/Vitale kernen om te zien welke activiteiten wanneer plaatsvinden.

Plannen

Het gemeentebestuur van Binnenmaas wil dat de mening van inwoners en maatschappelijke partners meetelt bij het maken van plannen om de vitaliteit in de dorpen te versterken. Tenslotte zijn de inwoners de belangrijkste betrokkenen. De inbreng wordt verwerkt in de voorstellen over vitaliteit in Binnenmaas. In de eerste helft van dit jaar zullen deze plannen worden gepresenteerd.