Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Gewapende overval supermarkt Huizen in Ter Plaatse

Huizen, 25-02-2009 o Woensdagavond 25 februari worden in het opsporingsprogramma Ter Plaatse beelden getoond van vier personen die een supermarkt aan het Holleblok in Huizen hebben overvallen.

Vier mannen kwamen dinsdagavond 30 december 2008 met vermoedelijk pantys over hun hoofd rond 19.15 uur de winkel binnen. Alle vier de mannen liepen op een caissière af die op dat moment een klant aan het helpen was. Zowel de klant en de caissière probeerden weg te komen. De caissière werd door een van de overvallers bij haar keel gegrepen en bedreigd met een mes en een vuurwapen. Ondertussen openden de andere overvallers de kassa en pakten geld uit de kassalade.

Een andere klant, een jongen uit Huizen van 12 jaar, werd door een van de overvallers met een vuurwapen bedreigd en gedwongen op de grond te gaan liggen. De jongen moest zijn wisselgeld afstaan. Na de overval renden de mannen de winkel uit in richting van de Zuiderzeeschool.

Op de videobeelden zijn de vier overvallers te zien vlak voordat ze de winkel binnengaan. Korte tijd later is te zien hoe ze weer naar buiten komen.

De politie Gooi en Vechtstreek vraagt burgers hulp bij het oplossen van deze overval. Zij is onder andere op zoek naar getuigen van de overval die zich nog niet hebben gemeld. Op het moment van de overval waren er verschillende mensen in het winkelcentrum waar de supermarkt deel van uit maakt aanwezig. Met een aantal mensen heeft de recherche al gesproken maar met een paar mensen is nog geen contact geweest.

Daarnaast komen de rechercheurs graag in contact met personen die meer weten van deze zaak en/of de overvallers op de videobeelden herkennen.

De videobeelden zijn morgenavond ook te zien op www.overvallersgezocht.nl en op de korpssite Gooi en Vechtstreek op www.politie.nl. Getuigen of personen die meer kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op RTV NH op woensdag 25 februari om 17.35 uur en wordt vervolgens ieder uur herhaald.