Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 25-02-2009

Een aanhouding tijdens laatste carnavalsnacht

BREDA: In de nacht van dinsdag op woensdag was het rustig in het uitgaanscentrum van Breda. Er deden zich weinig incidenten voor. Om 02.25 uur hield de politie een 20-jarige man uit Teteringen aan voor mishandeling. De man werd in de Cingelstraat aangehouden nadat hij een 17-jarige Bredase zonder enige aanleiding tegen haar benen zou hebben geschopt. Op aangeven van de Bredase werd de man aangehouden. De man was in bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs. Dit is in beslag genomen. De verdachte ontkende de mishandeling te hebben gepleegd. Hij is na verhoor heengezonden.

Man aangehouden voor fietsendiefstal

BREDA: De politie hield woensdag een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor het stelen van een fiets. De man reed over de Slingerweg op een fiets waarvan het slot niet door middel van een sleutel was geopend. Ook de sleutel had hij niet in bezit. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De fiets is in beslag genomen.

Tweetal aangehouden na vernieling fietsen

BREDA: Op het Stationsplein werden om 03.20 uur een 20-jarige man en een 19-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De twee werden gezien terwijl ze door middel van stenen fietsen vernielden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau, waar ze na verhoor in vrijheid zijn gesteld. Ze verklaarden tijdens verhoor dat ze de fietsen hadden willen wegnemen.

Aanranding leidt tot vechtpartij

PRINSENBEEK: Woensdag hield de politie rond 00.40 uur twee mannen aan na een vechtpartij op de Markt. De 25-jarige en 21-jarige Bredanaar verklaarden de vriend en de broer te zijn van een vrouw die werd lastiggevallen in een horecagelegenheid. Ze waren achter de jongen aan gegaan en op straat was een strubbeling ontstaan. Portiers van een gelegenheid aan de Markt kwamen tussenbeide. De twee werden
aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
Een 17-jarige verdachte uit Oosterhout is aangehouden voor aanranding van de eerdergenoemde 24-jarige vrouw uit Breda. De verdachte is in verzekering en de gedupeerde zal aangifte doen.

Drietal aangehouden na inbraak in bouwkeet

BREDA: De politie hield dinsdag even voor middernacht drie verdachten aan voor inbraak in een bouwkeet op een bouwplaats aan de Claudius Prinsenlaan. Surveillerende politiemensen zagen op een parkeerterrein in de buurt een auto staan. Bij controle bleek dat de sleutels van de auto in het contact zaten. Korte tijd later kwamen er drie mannen aangelopen. De 21-jarige man en twee 25-jarige mannen uit Den Bosch hadden geen goede verklaring voor hun aanwezigheid en de sleutels in de auto. Bij onderzoek in de buurt werd de inbraak ontdekt. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-02-2009 17:49 | © Regio Midden en West Brabant |