Gemeente Asten anderstalige Europeanen

Cursus Nederlands voor anderstalige Europeanen

Bent u EU-onderdaan en woont u in de gemeente Asten? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een cursus Nederlands voor anderstalige Europeanen. Deze cursus wordt georganiseerd door het ROC Ter Aa, de gemeente Asten en Onis.

Cursusinhoud

De invulling van de lessen is gebaseerd op het dagelijks leven, waarbij de nadruk ligt op werkgerelateerd taalgebruik. Voorbeelden hiervan zijn gesprekken met collega's en gesprekken op de werkvloer. Naast klassikale kennisoverdracht met een docent, werken de deelnemers zelfstandig aan de computer en bereiden zelfstandig opdrachten voor (bijvoorbeeld gespreksthema's, leesteksten, huiswerkopdrachten etc.). Van deelnemers wordt een actieve inbreng verwacht, zodat het traject zo veel mogelijk kan worden afgestemd op de functionele taalvaardigheden van de deelnemer.

Toelatingsvoorwaarden

Om te worden toegelaten tot deze cursus moet u onder andere voldoen aan de volgende voorwaarden:


1. Verblijfsdocument:


· u moet beschikken over een vreemdelingendocument, of


· indien u afkomstig bent uit de Europese Unie, moet u beschikken over een "Verklaring van Inschrijving Burgers van de Unie";


2. u moet de intentie hebben om met een langdurig doel hier te zijn;


3. u moet een kleine eigen bijdrage voor deelname betalen;


4. het ROC int deze eigen bijdragen

Ook als u geen EU-onderdaan bent en u moeite heeft met communicatie op het werk of in het dagelijks leven, kunt u contact opnemen met de gemeente.

Aanmeldingsprocedure

Opgeven kan tot 6 maart bij Onis via tel. 0493-441242 of s.bouwmans@oniswelzijn.nl. Daarna wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek en een aanvangstoets. De cursus start half april op dinsdag- en donderdagavonden.