Warchild


Jong Rabo braint voor War Child tijdens Ideal Brainshake IV Fotografie: Jens van der Velde Afgelopen vrijdag de 13e, was een dag waarop veel mensen niet eens over straat durven en lekker in bed blijven liggen. Voor de Jong Rabo'ers was dat wel anders. Zij deden namelijk mee aan de Ideal Brainshake IV.

De Ideal Brainshake is een initiatief van stichting LaLuz. Tijdens de Brainshake zetten ongeveer 70 young prfessionals van acht verschillende bedrijven zich in om een actueel probleem van een aantal ideële organisaties op te lossen. Deze avond waren de Young Professionals van Jong Rabo aan War Child gekoppeld.

De Young Professionals moesten binnen 1,5 uur een oplossing zien te bedenken voor een probleem die door War Child werd aangedragen. Namelijk: Bedenk een manier waarop War Child fondsen kan werven onder Nederlandse bedrijven, zodat er een nieuw ICT project in één van de War Child landen kan worden gestart. De Young Professionals moesten daarbij rekening houden met de huidige economie en vooral de factor "what's in it for me?" als bedrijfssponsor zijnde.

Na een korte toelichting van de probleemstelling gingen de Jong Rabo'ers enthousiast aan het werk. De ideeën vlogen over tafel. De één realistischer dan de ander. Maar één ding was duidelijk. Aan creativiteit geen gebrek. Al gauw kwamen ze tot het idee van `Netwerk 3.0'. Een netwerk bijeenkomst in het teken van War Child en uiteraard met een fondswervend karakter.

Uiteindelijk moest het idee in een tijdsbestek van slechts 2 minuten worden gepresenteerd aan een jury. Helaas zonder succes, want ondanks de overtuigende presentatie verkoos de jury een ander idee tot het winnende.

War Child is echter erg blij met de uitkomsten van de brainshake en gaat met de groep Jong Rabo'ers verder aan het concept werken. Wij willen daarom zowel Jong Rabo als Stichiting Laluz bedanken voor deze productieve avond!