Gemeente Borsele

Warme Truiendag in Borsele geslaagd

De Warme Truiendag in de gemeente Borsele op vrijdag 13 februari is geslaagd. In totaal deden zestien basisscholen mee aan de dag. Scholen hebben de verwarming lager gezet. Daarnaast schonken zij uitgebreid aandacht aan klimaatverandering. Gezamenlijk bespaarden de basisscholen 149 m3 gas. Dit staat gelijk aan een besparing aan 268,2 kg CO2. Voor deze CO2-uitstoot moeten bijna dertien bomen een jaar lang groeien.

Veel basisscholen waren verbaasd dat er zoveel energie bespaard kon worden door de verwarming iets lager te zetten. Hoeveel gas er per school is bespaard verschilt. De ene school zette de verwarming een paar graden lager, terwijl de andere school de verwarming helemaal uitzette. Ook speelt de grootte van het schoolgebouw een belangrijke rol. Een groot gebouw bespaart al vlug meer dan een kleiner gebouw.

Uit reacties van de basisscholen blijkt dat zij een leuke leerzame dag hebben gehad. Zo organiseerde basisschool De Rank in âs-Gravenpolder allerlei activiteiten voor de leerlingen. De dag begon met een warming up op het schoolplein. Daarna gingen de leerlingen aan de slag met het maken van energieposters. In de pauze kregen de kinderen warme chocolademelk of thee. Vervolgens besteedde iedere leerkracht klassikaal aandacht aan het thema klimaatverandering en werden de Energie Kwartetspellen uitgedeeld.