Rechtbank 's-Hertogenbosch


Moskeeverbod voor imam

âs-Hertogenbosch, 25 februari 2009 - De voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch heeft aan een imam uit Eindhoven vandaag een moskeeverbod opgelegd. Ook mag de imam niet meedoen aan activiteiten van de geloofsgemeenschap, zoals het offerfeest en de processie die zich buiten de moskee afspelen.

De imam mag zich gedurende twee jaren niet ophouden in de moskee aan het Kastelenplein in Eindhoven en in een moskee in Amsterdam. Beiden moskeeën zijn in beheer bij de stichting Welzijn voor Moslims in Nederland. Als de imam zich niet aan het moskeeverbod houdt, dan verbeurt hij een dwangsom van 500 euro per overtreding. De imam verschilt nog steeds in diepgaande mate van mening met (het bestuur van) de stichting Welzijn voor Moslims in Nederland en legt zich niet neer bij de zeggenschap en leiderschap van het bestuur. Het ligt voor de hand dat de imam een leidende rol speelt bij de onrust (en zelfs angstgevoelens) in de geloofsgemeenschap. De voorzieningenrechter acht daarom voldoende aanleiding om de imam in het belang van de stichting en de geloofsgemeenschap, net als in december 2006, een verbod te geven om de moskee te betreden.

Het straatverbod, dat de stichting twee weken geleden tijdens het kort geding eveneens vorderde, wordt niet aan de imam opgelegd. Het gevorderde moskee- en straatverbod jegens een aantal medestanders wees de voorzieningenrechter af.

LJ Nummer

BH4029

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 25 februari 2009 Naar boven