Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Overlijden Herman ten Bruggencate

Met droefenis hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Herman te Bruggencate op 15 februari 2009. Herman ten Bruggencate was in de sector bekend en gerespecteerd.

In zijn tijd was hij natuurlijk in de eerste plaats de bevlogen ondernemer die van de Efteling nationaal en internationaal een topbedrijf heeft gemaakt. Niet alleen voor de Efteling is hij van uitzonderlijke betekenis geweest, maar ook voor de recreatiesector en voor RECRON als belangenbehartiger. Ten Bruggencate maakte zich er altijd sterk voor dat RECRON rekening houdt met de verschillende belangen van zowel kleine als grote leden. Hij was van 1985 tot 1989 voorzitter van RECRON en in die functie binnen de vereniging gezichtsbepalend, gewaardeerd en gezagsvol. Ook nu nog roept zijn naam bij vele leden een goed gevoel op.

De periode van voorzitter Ten Bruggencate staat in het teken van professionalisering van de bedrijfstak als geheel en het lukte hem ook onze sector in de schijnwerpers te plaatsen. âDe toeristische sector moet nog altijd duidelijker een gezicht krijgenâ, meende hij. Ten Bruggencate pleitte tevens voor meer samenwerking met HISWA en horeca-organisaties.
Maar Herman ten Bruggencate was ook nauw betrokken bij de Club van Elf en Europarks. In deze organisaties vervulde hij bestuursfuncties en hij was enkele jaren de lobbyist/directeur van Europarks.

Onlangs was Herman ten Bruggencate nog te horen in "Theater van het Sentiment" een programma van de KRO.

Herman, een ondernemer met een missie, een unieke persoonlijkheid, die zeer werd gewaardeerd en ook zeer gemist zal worden.

Zijn laatste jaren bracht hij door in Drenthe. Herman ten Bruggencate heeft de respectabele leeftijd van 88 jaar bereikt.