Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen na vechtpartij

Haarsteeg, 25-02-2009

De politie heeft dinsdagavond vier Vlijmenaren aangehouden na een fikse vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Meester Prinsenstraat. Een 40-jarige man, zijn evenoude vriendin en haar twee zonen (18 en 15 jaar) werden kort na het incident in hun woning opgepakt voor hun betrokkenheid bij de vechtpartij. De zonen probeerden daarbij ook nog de aanhouding van hun moeder en haar vriend te beletten.

Rond 19.30 uur werd melding gemaakt van een massale vechtpartij. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof enkele gewonden aan. Een auto met daarin de genoemde hoofdverdachten wist bij aankomst van de politie nog weg te rijden. Omdat de gearriveerde agenten de betrokkenen kenden werd er voor gekozen ze later, op een rustig moment aan te houden.

Er bleek in de zaal om nog onbekende redenen een vechtpartij te zijn ontstaan tussen het aangehouden stel en enkele andere bezoekers. Het lukte de portiers weliswaar de betrokkenen buiten te zetten, maar daar begonnen ze met lege flessen te gooien. Hierdoor raakten omstanders en twee portiers (35 en 36 jaar) gewond, allen aan het hoofd. Zij doen aangifte. Twee personen zijn voor snijwonden in het ziekenhuis behandeld.

De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de exacte btoedracht.