Gemeente Rotterdam

Met een paar flinke halen aan een oud-Hollandse heistelling is dinsdagochtend 24 februari symbolisch de eerste paal van parkeergarage De Strip in Hillesluis de grond ingegaan. Bestuurders, ondernemers en omwonenden trokken gezamenlijk het heiblok omhoog op de bouwlocatie aan de Colosseumweg. Deze parkeergarage wordt ontwikkeld door het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.

Met de ontwikkeling van De Strip krijgt dit deel van Feijenoord een belangrijke impuls. De parkeerdruk wordt verminderd en hier profiteren ondernemers, omwonenden en de openbare ruimte van. Volgens de planning is de garage over een jaar af en deze biedt dan plaats aan 200 auto´s.

Wethouder Baljeu (Verkeer en Vervoer) benadrukte in haar openingswoord de gezamenlijkheid van het project. Dit is een garage voor de buurt en belangrijk voor de bewoners, ondernemers en bezoekers. Voor hen doen we dit. Deelgemeentebestuurder Mieke van der Graaf (dg Feijenoord) haalde het belang aan van de parkeergarage voor de openbare ruimte. Na oplevering wordt het gebied op en rondom de garage opnieuw ingericht. Ondernemer Bayram Kose (Keukenexpress) stipte kort de ontwikkelingen op de kop van de Beijerlandselaan aan.

Parkeerdruk
Met parkeergarage De Strip kan worden voldaan aan de parkeereis van nieuwe bouwprojecten in het gebied rondom de Beijerlandselaan. Daarnaast is de garage bedoeld om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid te verbeteren. De garage vergt een investering van 11 miljoen euro.

Bloemen
De werkzaamheden voor de parkeergarage zijn enige weken geleden begonnen. Om de overlast van de heiwerkzaamheden te verzachten zijn vorige week namens de opdrachtgever (gemeente Rotterdam) en uitvoerder (Dura Vermeer) bloemen bezorgd bij omwonenden en basisschool De Piramide. Wethouder Baljeu en deelgemeentebestuurder Van der Graaf boden de bewoners van de Laantjesflat gebak aan na het slaan van de eerste paal.

Bron: Afdeling Communicatie, 25-02-2009