Gemeente Veenendaal


Veenendaal investeert in goede fietsverbinding

Ontbrekende schakel Veenendaal-oost - centrum

Â
Het College van Burgemeester en Wethouders van Veenendaal heeft op 24 februari jl. besloten dat er een fietspad komt tussen fietsbrug De Eén (die de wijk Dragonder-oost met de Polderweg verbindt) en Sirius. Dit fietspad vormt de nu nog ontbrekende schakel tussen Buurtstede (het deel van Veenendaal-oost dat het eerst zal worden ontwikkeld) en het centrum van Veenendaal. De kosten om de fietsverbinding aan te leggen bedragen ⬠266.672. Eind zomer 2009 kan het fietspad in gebruik worden genomen.

Korte route

Gemeente Veenendaal investeert in een zoân kort mogelijke fietsvoorziening tussen Veenendaal-oost en het centrum. Het fietspad gaat dwars door het Zuiderkruis. Hiermee wil het College toekomstige bewoners van Buurtstede stimuleren de fiets te pakken. Voor het fietsverkeer zijn in de Rondweg-oost op verschillende plaatsen tunnels aangebracht.

Â
Overleg met omwonenden
Het ontwerp van het fietspad is met omwonenden, de school die er ligt en de supermarkt besproken. Zij kunnen zich allen vinden in het ontwerp. De werkzaamheden zijn gepland in de zomer 2009.