Gemeente Maassluis

Gratis verzekering voor vrijwilligers én mantelzorgers

Vanaf 1 januari 2009 heeft de gemeente Maassluis een uitgebreid verzekeringspakket afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente. Hierop is door vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties enthousiast gereageerd. Vanaf nu is deze gratis verzekering ook beschikbaar voor alle Maassluise mantelzorgers.

Mantelzorgers die in Maassluis wonen, zijn vanaf heden verzekerd voor ongevallen en persoonlijke eigendommen via het verzekeringspakket voor vrijwilligers. Deze verzekering is gratis en automatisch. Dus verricht u mantelzorg voor iemand in uw directe omgeving? Dan kunt u zonder aanmelding gebruik maken van deze verzekering voor ongevallen en persoonlijke eigendommen.

Ook voor vrijwilligers in Maassluis geldt een uitbreiding. De verzekeringsdekking is namelijk verruimd, waardoor alle vrijwilligers woonachtig in Maassluis nu onder deze vrijwilligersverzekering vallen. Dit is ongeacht waar het vrijwilligerswerk wordt verricht. Dus ook als u vrijwilligerswerk verricht in een andere gemeente, dan bent u verzekerd via de gemeente Maassluis.

Meer informatie over deze gratis en automatische verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers kunt u vinden op de website van het vrijwilligerssteunpunt: www.zoekvrijwilligerswerk.nu.

Ook als u interesse heeft in vrijwilligerswerk, dan kunt u deze website raadplegen. Via de site kunt u namelijk meer dan 180 vrijwilligersvacatures bekijken en eventueel direct reageren. Heeft u voorkeur voor een persoonlijk gesprek en wilt u zich vrijblijvend laten informeren over vrijwilligerswerk en vacatures? Komt u dan langs bij het loket van het vrijwilligerssteunpunt in de hal van het gemeentehuis. Deze is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.