Gerechtelijke organisatie

Aanwijzingen voor advocaten over civiele appellen Middelburg per 1 april

Den Haag/Den Bosch, woensdag 25 februari 2009 -

Binnenkort publiceert de Raad voor de rechtspraak het besluit waarin het hof 's-Hertogenbosch is aangewezen als nevenzittingsplaats van het hof 's-Gravenhage voor de behandeling van het hoger beroep van civiele uitspraken van de rechtbank Middelburg. Dit bericht geeft praktische aanwijzingen voor de advocaten in deze zaken.

Het gevolg van dit aanwijzingsbesluit is dat het hof 's-Hertogenbosch als nevenzittingsplaats van het hof 's-Gravenhage de zaken gaat behandelen waarin het hoger beroep van een civiele Middelburgse uitspraak is ingesteld op of na 1 april 2009.

Dit betekent dat dagvaardingen die vóór 1 april 2009 worden uitgebracht in het hof 's-Gravenhage moeten worden aangebracht. Alle dagvaardingen in hoger beroep van civiele Middelburgse vonnissen die op of nà 1 april 2009 worden uitgebracht, moeten in de nevenzittingsplaats 's-Hertogenbosch worden aangebracht.

Beroepschriften van civiele Middelburgse beschikkingen moeten met ingang van 1 april 2009 in de nevenzittingsplaats 's-Hertogenbosch worden ingediend.

Bron: Raad voor de rechtspraak Datum actualiteit: 25 februari 2009 Naar boven