Gemeente Best

CWI heet nu: UWV WERKbedrijf

25-02-2009

UWV en CWI zetten zich beide in om mensen aan het werk te helpen. Zij zijn vanaf 1 januari 2009 samengegaan om nog beter samen te werken en de dienstverlening aan werknemers en werkgevers te verbeteren. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is nu onderdeel van het UWV en heet UWV WERKbedrijf. De locaties (ook die heten nu dus UWV WERKbedrijf) blijven voorlopig onveranderd.

Werkcoach
Uw contactpersoon blijft hetzelfde. Een medewerker van het UWV WERKbedrijf die mensen ondersteunt bij het zoeken naar werk heet nu werkcoach. De werkcoach is het vaste aanspreekpunt voor werkgevers en werkzoekenden. Hij helpt werkzoekenden bij het vinden van een baan of het starten van een eigen bedrijf. Met zijn kennis van de branche en van het personeelsaanbod in de regio helpt de werkcoach werkgevers met het vervullen van vacatures.

Het UWV Werkbedrijf wil graag dat ieder werkzoekende binnen zes maanden weer aan de slag is. Of in een baan of ondernemerschap, of werkend aan werk. Dit kan bijvoorbeeld door een stage of scholing te volgen. Via werk.nl kunnen werkzoekenden vacatures bekijken en hun CV plaatsen. Het CV wordt automatisch gematched bij nieuwe vacatures. Het UWV WERKbedrijf werkt samen met gemeenten, uitzendbureaus, reintegratiebedrijven en andere partners.

---