Animo voor motorrijden stijgt

25/02/2009 13:55

Rai Vereniging

Vooral 55-plussers stappen vaker op de motor

Uit de cijfers van BOVAG en RAI Vereniging blijkt dat de verkoop van nieuwe motorfietsen in 2008 met 5% is toegenomen tot een totaal van bijna 17.000 exemplaren. Aan de vooravond van de Motorbeurs in Utrecht zien de brancheorganisaties dat de motor vooral vaker voor woon-werkverkeer wordt ingezet en dat de vraag onder 55-plussers toeneemt. Ook het aantal mensen dat slaagde voor het motorrijbewijs steeg aanzienlijk in 2008.

Door het mooie weer was vooral de eerste helft van 2008 goed voor topdrukte in de showrooms. Het jaar ervoor gingen er ruim 16.000 nieuwe motorfietsen over de toonbank. Daarnaast blijkt uit de gegevens van het CBR dat het aantal behaalde motorrijbewijzen ten opzichte van 2007 met 8% is toegenomen tot een totaal van zo'n 27.000.

55-plussers

Een groot deel van de groei van afgelopen jaar valt toe te schrijven aan 55-plussers die in grote mate de tweewieler (her)ontdekken als eerste of tweede vervoermiddel. Ten opzichte van 2007 kochten zij 18% meer nieuwe motorfietsen en deze leeftijdsgroep is inmiddels goed voor zo'n 100.000 motorbezitters, 15% van het totale park. Ook de motorscooter stond met een verkoopplus van 51% volop in de belangstelling. In tijden van economische neergang, hoge autokosten en fileproblematiek blijkt de motorscooter -met zijn wendbaarheid, comfortabele zit en beschutte positie voor de berijder- een volwaardig alternatief voor veel forensen. Ook andere modellen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik zitten in de lift.

Gratis rijles

BOVAG biedt tijdens de Motorbeurs Utrecht met het programma 'Try the Bike' alle bezoekers zonder motorrijbewijs de kans om de eerste beginselen van het motorrijden onder de knie te krijgen. Onder begeleiding van instructeurs krijgt jong en oud gratis een eerste rijles op het buitenterrein van de Jaarbeurs. Bovendien verzorgt Jurgen van den Goorbergh, de meest succesvolle Nederlandse motorcoureur in de laatste decennia, dagelijks een les. De Motorbeurs Utrecht is geopend van 26 februari tot en met 1 maart en trekt naar verwachting ongeveer 90.000 bezoekers.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl




BOVAG