Politie Groningen

Politie zoekt getuigen steekincident Laan Corpus den Hoorn

Slachtoffer blijkt willekeurig slachtoffer

Groningen, 25-02-2009 o De politie werkt nog steeds aan het onderzoek naar het steekincident aan de Laan Corpus den Hoorn en doet een dringend beroep op getuigen om zich te melden. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kennen. Dat maakt de behoefte aan mensen die het incident daadwerkelijk gezien hebben des te sterker.

Getuigen

Het steekincident vond maandagmiddag omstreeks 13.10 uur plaats bij de kruising van de Laan Corpus den Hoorn met de Paterswoldseweg. Een buschauffeur zag het slachtoffer liggen bij een bushalte aan de Laan Corpus den Hoorn en waarschuwde de hulpdiensten. Vanwege het vele verkeer bij die kruising is de kans groot dat mensen iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding verdachte

De verdachte meldde zich maandagavond bij een politiebureau in de stad. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor onderzoek. De 18-jarige man uit Groningen zit nog steeds vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de verdachte langer blijft vastzitten.

Verklaring

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kennen en dat het slachtoffer een willekeurig slachtoffer is. De verdachte heeft een verklaring afgelegd over het incident. Zijn verklaring wil de politie vergelijken met verklaringen van getuigen. Het 26-jarige slachtoffer uit Groningen is direct opgenomen in een ziekenhuis en zijn toestand is stabiel.