Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 25-02-2009

Auto tegen boom

WEZUP Dinsdagmiddag botste op de Wezuperstraat in Wezup een 20 jarige man uit Beilen met een auto tegen een boom. De man zat alleen in de auto. De brandweer moest er aan te pas komen om hem uit de auto te halen. Met in ieder geval een beenfractuur is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Hoe en waardoor de aanrijding is ontstaan is nog onduidelijk. (09-013928)

Politie vordert rijbewijzen in

EMMEN Een 60 jarige automobilist uit Emmen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit dinsdagmorgen in omdat hij met een snelheid van 110 km per uur over de Dordsestraat in Emmen reed. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km per uur.

PESSE Ook het rijbewijs van een 54 jarige automobilist uit Drijber is dinsdagmorgen ingevorderd door de politie. Deze man reed met een snelheid van 146 km per uur over de N-375 bij Pesse. En op deze weg mag maximaal 80 km per uur worden gereden.

Diefstal uit kleedruimte

HOOGEVEEN Twee nog onbekende personen hebben dinsdagavond geld en autosleutels gestolen uit een kleedruimte van een sportgebouw in park Dwingeland in Hoogeveen. De toegangsdeur was niet afgesloten. Toen sporters de deur hoorden dichtslaan en direct gingen kijken bleek dat er uit de kleding van twee van hen geld en autosleutels gestolen waren. Toen men daarop direct naar buiten liep zag men twee donker geklede personen bij de auto staan waarvan de sleutels waren meegenomen. Deze gingen er direct te voet vandoor. De auto bleek al te zijn opengemaakt. De benadeelden deden aangifte. (09-013986)

Politie controleert verkeer

MEPPEL Dinsdagmorgen bekeurde de politie op de rotonde in de Reestlaan in Meppel vijf fietsers die de rotonde in de verkeerde richting overstaken. Bij de politie zijn klachten binnengekomen over het verkeersgedrag van vooral jongeren die op de fiets deze rotonde passeren. De controles worden de komende tijd vaker uitgevoerd.

Politie onderzoekt inbraken in vakantiebungalows

DALEN Dinsdagmiddag is ingebroken in zeker zes vakantiebungalows op een recreatiepark aan de Reindersdijk in Dalen. In alle gevallen werd een raam opengebroken. Uit de bungalows zijn geld, mobiele telefoons, laptops, enz, gestolen. De politie stelt een onderzoek in waarvan o.a. een technisch onderzoek in de bungalows deel uitmaakt.

Vrachtwagen van de weg

NIEUWEDIEP Op de N33 bij Nieuwediep raakte woensdagmorgen tegen 04.30 uur een vrachtwagen met oplegger van de weg. Door onbekende oorzaak kwam de 23 jarige bestuurder uit Wagenborgen met zijn combinatie in de middenberm waarbij o.a. de vangrail en een betonnen put werden geraakt. De bestuurder raakte licht gewond aan een been en is daaraan behandeld in het ziekenhuis. De berging van de combinatie neemt zeker tot de middag in beslag. Daarvoor is de zuidelijke rijbaan vanaf de rotonde Gieten afgesloten voor het verkeer. De berging zal voor verkeer in beide richtingen zorgen voor oponthoud. (09-014030)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.