Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 25-02-2009

Gewelddadige beroving

AMERSFOORT Een man werd op dinsdag 24 februari op straat van zijn geld beroofd.

In de middag leverde een 45-jarige man uit Utrecht op Achter de Kamp goederen af bij een bedrijf. Nadat hij dat gedaan had, liep hij rond 13.50 uur terug naar zijn bestelbus, die op Achter de Kamp geparkeerd stond, tegenover de parkeergarage. Plotseling werd hij door twee jongens aangevallen, beetgepakt en geslagen en geschopt. Zij eisten zijn geld en gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De twee renden weg in de richting van Binnen de Veste.

Het slachtoffer raakte gewond en werd ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht, maar zou de nodige blauwe plekken aan de beroving overhouden.

De verdachten waren twee vermoedelijk lichtgetinte jongens van 15-20 jaar oud, rond 1.70 meter, smal postuur. Beiden droegen een zwarte jas van glanzend materiaal en met een capuchon.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de verdachten in de omgeving van Achter de Kamp / Kamp hebben gezien, met name bezoekers van de parkeergarage Beestenmarkt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Autokraak op heterdaad

AMERSFOORT Een autokraker werd op dinsdagavond 24 februari rond middernacht op heterdaad door agenten betrapt.

Rond middernacht reden agenten over de Neerzeldertseweg. Bij de carpoolplaats zagen zij dat een man half door het raam van een auto hing. Zij spraken de verdachte, een 38-jarige man uit Austerlitz aan. Zij zagen dat hij een zaklantaarn en een kruissleutel in zijn handen had. Hij bekende direct in die auto en ook in een andere daar geparkeerde auto te hebben ingebroken. Hij had van beide autos één of meerdere ruiten ingeslagen. De spullen die hij eruit had gehaald, had hij in zijn eigen auto gelegd. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Getuigen geweldpleging gezocht

AMERSFOORT- Op woensdag 18 februari kreeg een man na een verkeersincident rake klappen. De verdachte werd aangehouden. In verband met het onderzoek vraagt de politie aan getuigen zich te melden.

Omstreeks 13.30 uur reed een agent in privétijd in zijn auto over de Stadsring en zag een auto met hoge snelheid over de busbaan rijden. De agent noteerde het kenteken van deze auto en zag vervolgens dat deze auto plotseling hard moest remmen voor een 48-jarige man uit Amersfoort. Deze man wilde kennelijk van rijbaan veranderen en had de auto die over de busbaan reed totaal niet verwacht. De bestuurder van de auto die over busbaan had gereden stapte uit en sloeg de Amersfoorter meerdere keren en stapte in en reed weg. Omdat het kenteken van de geweldpleger bekend was, besloot de agent eerst een gesprek aan te gaan met de Amersfoorter. Hij deed aangifte.

De 43-jarige man welke had geslagen kwam zich later melden aan het bureau, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Omdat beide betrokkenen tegengestelde verklaringen afleggen, wil de politie in het belang van het onderzoek graag in contact komen met getuige(n). Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Vernieling

AMERSFOORT De politie heeft twee jongens aangehouden die verdacht worden van vernieling.

In de nacht van dinsdag 24 op donderdag 25 februari kreeg de politie rond 0.00 uur een melding dat een groepje jongens door de Louis Armstrongstraat zou lopen en een aantal bloempotten uit tuinen zou hebben gehaald en vervolgens zou hebben vernield. De groep zou inmiddels doorgelopen zijn richting station Schothorst.

De politie wist de groep snel te vinden en hield twee mannen aan die verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Het bleek te gaan om twee 21-jarige mannen uit Utrecht.

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT Door oplettend winkelpersoneel heeft de politie dinsdag 24 februari een 48-jarige veelpleegster kunnen aanhouden.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding dat er in een winkel aan de Dormaels Amsterdamseweg zojuist een winkeldiefstal had plaatsgevonden. De verdachte zou weggereden zijn op een scootmobiel in de richting van het centrum van Amersfoort. Vanwege de beschrijving van de verdachte en de scootmobiel hadden agenten sterk het vermoeden dat het om een bekende van de politie ging. Zij wachtten de 48-jarige verdachte uit Amersfoort op, ter hoogte van de Leusderweg, kruising Kersenbaan. Daar werd zij staande gehouden. Bij deze mevrouw werden allerlei goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ze heeft van een aantal zaken bekend dat zij die gestolen heeft. De politie onderzoekt of de andere spullen die de 48-jarige bij zich had ook van diefstal afkomstig zijn.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 24 februari op de Argonweg in de ochtend en middag een verkeerscontrole gehouden.

In totaal werden gecontroleerd: 34 personenautos, 4 bedrijfsautos en 19 aanhangers. Er werden in totaal twaalf bekeuringen uitgedeeld voor onder andere: het niet deugdelijk bevestigen van hulpkoppelingen, het niet dragen van de autogordel, mobiel bellen tijdens het rijden en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.