Twentse metaal- en elektrosector ontvangt 1,4 miljoen voor innovatie

25/02/2009 13:25

Currency Connect B.V.

De metaal- en elektrosector in Twente ontvangt ruim 1,4 miljoen euro subsidie voor innovatie. Stichting Metaal en Elektro Opleidingen Twente (SMEOT) vroeg subsidie aan voor 28 bedrijven in Twente. Met hulp van het Goorse subsidieadviesbureau Currency Connect is een gezamenlijk Innovatie Prestatiecontract (IPC) tot stand gekomen om de komende drie jaar ruim vijf miljoen euro te investeren in innovatie binnen een vijftal vakgebieden.

Overheidsorgaan Senter Novem was zeer enthousiast over de vernieuwende plannen van de Twentse bedrijven binnen het IPC 'Innovatie-MIX Oost Nederland'. De subsidie wordt verdeeld over de deelnemende bedrijven wat neerkomt op 50.000 euro per onderneming.

Currency Connect heeft in aanloop naar de subsidieaanvraag in opdracht van de SMEOT de ondernemers bij elkaar gebracht. Daarvoor werden tientallen Twentse bedijven bezocht. Het adviesbureau heeft zich positief verbaasd over het innovatieve vermogen van de ondernemers en de vernieuwende projecten die in de regio plaatsvinden en zal zowel de SMEOT als de bedrijven de komende drie jaar ondersteunen. De Twentse MKB-ers richten zich op innovaties binnen één of meerdere van de volgende vakgebieden: food, confectie, agro, metaal en productieproces.





http://www.curcon.nl